Dator > trådlös teknik säkerhetsfrågor

 • trådlös teknik säkerhetsfrågor


 • Trådlös teknik är i telefoner, datorer och många andra delar av tekniken. Trådlösa anslutningar gör det bekvämare att använda många produkter, men det finns ett antal säkerhetsproblem kring trådlös teknologi. Ett av de viktigaste områden som säkerhet specialister fokusera på är trådlösa nätverk, eftersom det finns många olika typer av säkerhet riskerna i ett hem eller företag trådlöst nätverk

  Wireless Technology

  Trådlös teknik överför data via olika radiofrekvenser. Många datorer har inbyggt trådlöst nätverk, oavsett om det är via ett nätverkskort eller på moderkortet själv. Trådlös teknik skär ned på ledningar kostnaderna. Vissa funktioner, t. ex. garageportsöppnare, skulle vara omöjligt eller opraktiskt utan trådlös teknik.

  Säkra nätverk

  Programvara och brandväggar hårdvara är ett vanligt sätt att säkra trådlösa nätverk. En hårdvarubrandvägg finns på trådlösa routrar och fristående enheter. Modemet ansluts till routern och övervakar nätverkstrafik. Brandväggen blockerar hackare och obehörig åtkomst genom att släppa datapaket från obehöriga användare och konton. Brandväggsprogram monteras direkt på en dator eller server. Den mjukvarubrandvägg begränsar fildelning, program som använder nätverket och andra användardefinierade variabler. Trådlösa nätverk kan säkras genom att ange en nätverksnyckel eller lösenord, för att få tillgång till nätverket.

  Kryptering

  Trådlösa signaler har flera kryptering typer. Kryptering gör det svårt för en hackare att avlyssna och tolka datapaket. Wired Equivalent Skydd, eller WEP, var den första typen av trådlös kryptering. Det är 64-bitars och 128-bitars, och Microsoft rapporterar att det nu är föråldrad på grund av hur lätt det är att hacka.  Wi-Fi Protected Access, eller WPA, är en krypteringsmetod med 128-bitars och 256-bitars kryptering. Det finns några olika typer av WPA, den vanligaste av dessa är WPA-AES, WPA-TKIP, WPA2 och WPA-PSK. Vissa enheter är begränsad till vissa typer av kryptering, t. ex. spelkonsoler. Andra enheter som trådlösa routrar kan du växla mellan olika metoder för kryptering.

  Risker

  Trådlösa säkerhetsfrågor sätta ett antal risker för trådlösa nätverk. Hackare kan bryta sig in i hela nätverk med hjälp av oprioriterade trådlösa enheter eller åtkomstpunkter. Obehöriga användare kan piggyback på oskyddat nätverk för att använda bandbredden, utföra olaglig verksamhet och stjäla känsliga uppgifter. Hackers kan översvämma trådlösa nätverk med data för att göra det obrukbart. Denna metod kallas en DOS-attack.

  Förebyggande

  Trådlösa säkerhetsfrågor sänks rejält helt enkelt med hjälp av starka trådlös kryptering, brandväggar och nycklar nätverk. Företagen har ett antal ytterligare förebyggande metoder. Varje trådlös enhet har en specifik MAC-adress, och nätverksadministratörer begränsa nätverksåtkomst till särskilda enheter med dessa adresser. Statisk IP används på ett liknande sätt.  En annan metod hårdvara säkerhet använder USB-minnen eller SD-kort att få tillgång till ett nätverk. En användare sätter i sin strävan och går in i ett lösenord. Om användaren inte har hårdvaran, är login avslås.  Vissa företag går så långt som att använda RF avskärmning på sina byggnader. RF avskärmning använder färg eller behandlingar fönster för att stoppa trådlösa signaler från att resa utanför byggnaden.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:biometriska verktyg

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP Pavilion 725n strömförsörjning
 • hur man installerar en extern hårddisk till NetWare
 • Jet Tec bläckstråle refill instruktioner
 • hur man bygger en Linux-dator
 • hur du uppgraderar hårddiskar i T42 thinkpad
 • hur man installerar två dvr kort
 • hur man väggmontering en bärbar dator
 • Hur du tar isär en bärbar dator
 • felsökning en HP VS17 bildskärm
 • hur man installerar en eMachines video grafikkort