Dator > nackdelarna med att behålla ett äldre system

 • nackdelarna med att behålla ett äldre system


 • När vägning affärsmöjligheter, företag ofta att satsa starkt på omedelbara kostnader. . På grund av detta, är äldre system ofta kvar i stället för att uppgradera till nyare modeller. Företagare kan känna att de är tillförlitliga eftersom de har fungerat tidigare, och att det inte finns något behov av att laga något som inte är trasigt. Beslut baserat på detta resonemang kan få allvarliga långsiktiga nackdelar.

  Säkerhetsrisker

  Även säkerhetsproblem är inneboende alla system, befintliga system utgöra en särskild risk. I många fall har säkerhetsluckor för dessa system upptäckts år sedan och är allmänt publiceras. Om ett äldre system fungerar som en viktig server, kan hela ditt nätverk vara i riskzonen. Även om det inte finns någon allmänt publicerade utnyttja för just ditt system, ett nytt perspektiv på gammal teknik kan avslöja dem till en tekniskt kunniga individ. Oförmågan att uppgradera till modern programvara gör användningen av äldre system en säkerhetsmässig mardröm.

  Kostnad

  När fatta affärsbeslut, är kostnaden alltid en faktor. Ofta är äldre maskiner behållits, eftersom det fastställs att kostnaderna för att uppgradera oöverkomligt dyr. Vad ska beaktas är de långsiktiga kostnaderna för att underhålla dessa maskiner. Legacy systemen fungerar på gammal hårdvara och köra program som använder föråldrad algoritmer. Det gör dem ofta långsamt och ineffektivt. Förutom kostar pengar i slöseri med tid, skulle särskilda konsulter måste föras in för all framtida utveckling på dessa maskiner uppstå. På samma sätt kan trasiga delar kräver speciella order att ersätta. Om reservdelar inte kan hittas, kan de behöva vara specialanpassade. Överväger huruvida dessa kostnader är problematiska ignorerar den punkt att en dag kommer dessa system måste uppgraderas. Väntar för lång tid att uppgradera till nyare maskiner kommer endast att öka kostnaderna för detta.

  Oförenlighet

  Legacy system kan vara frustrerande att arbeta med eftersom det finns ofta få människor som förstår hur de fungerar. Modern teknik utvecklas i snabb takt och lämnar gamla i dammet. Inlärningstiden kan vara oerhört frustrerande och tidskrävande. Ännu mer frustrerande är dock svårigheten att integrera dessa system med nyare. Teknologi som används av moderna datorer kan vara helt oförenliga med dem som används av den äldre system, vilket gör integration slarviga i bästa fall. Med tanke på vikten av att integrera och koppla tekniska aspekter av ens resurser, kan detta orsaka många problem.

  Otillförlitligt

  Som alla gammal hårdvara, datorer slits ner efter en tid. Eftersom äldre system kan inte räkna med att överleva för evigt, bör verksamhetskritiska uppgifter inte kommer att tilldelas dem. Även bortsett ifrån att de sannolikt kommer att misslyckas vid en opassande tidpunkt, de begränsade resurser som dessa maskiner har menar att de kommer att behöva startas om och felsökas på en mer regelbunden basis än nyare modeller.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur får man en inkörsport anteckningsbok att springa snabbare

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en förinstallerad hårddisk till en Compaq D510
 • hur man byter en hårddisk på en t22 ibm laptop
 • Hur man överför ett AppleCare garanti
 • hur man byter en hårddisk i en bärbar dator Everex
 • hur man kan återställa en HP Pavilion dator
 • hur man gör en Windows ME disk startbar
 • hur man bränner en mini dvd
 • hur du ansluter trådlöst till en dator router
 • hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar
 • hur man demonterar en mx7118 gateway laptop