Dator > hur man kan jämföra priser och funktioner av stationära datorer

 • hur man kan jämföra priser och funktioner av stationära datorer


 • Välja en dator är inte så svårt som det kan tyckas. Det finns bara ett fåtal grundläggande punkter att tänka på, men du bör först bestämma hur du planerar att använda datorn. Är den här datorn huvudsakligen ett verktyg för arbete? Något att spela videospel och titta på videoklipp laddas ner från Internet? Är du för avsikt att göra en hel del redigering av videofilmer och fotografier? När dessa grundläggande frågor besvaras, kommer du att kunna välja en dator som har de bästa egenskaperna för personligt bruk

  Du behöver:.
  Dator med Internetuppkoppling.
  Kalkylprogram (eller papper och penna).


  1.
  Bestäm vad du vill göra med datorn. Är det främst ett arbetsverktyg, och du kommer vara upptagen med standard PC-program som Microsoft Office? Vill du ha en supersnabb dator som lämpar sig för komplexa videospel? Kommer du att redigera minne-krävande videor? Är den här datorn ska användas i hemmet, tagit till skolan eller jobbet eller på semester?
  2.
  Ange de värden du mest förknippar med din användning på den översta raden i ett kalkylblad . Om du redan har tillgång till en dator kan du använda ett program som Microsoft Excel. Om du arbetar utan detta program, rita en enkel rutnät på ett papper. Värden skulle innehålla saker som portabilitet, pris, processorhastighet, minne och andra funktioner som är specifika för din avsedda användningar. Längst till höger, skapa kolumner som kallas "första poäng", "recensioner" och sedan "slutpoäng. "
  3.
  Använda Internet, kontrollera lokala elektroniska affärer för featured försäljning. Identifiera de ledande datorer som riktar din användning, och lista dem i den vänstra kolumnen i kalkylbladet, begränsa dig till 10 modeller. Nu har du ett rutnät som listar datorerna i vänstra kolumnen, och har längs översta raden. I de tomma rutorna av detta nät, spela in deras specifikationer i kalkylbladet. Under "pris" anger butik som erbjuder dator på lägsta kostnad.
  4.
  Betyg datorerna genom att utvärdera deras resultat i varje värde kategorier du har bestämt. Använd en skala från 1 till 3, med 3 det högsta, och stämmer upp deras sammanlagda värde. Ange den här poängen i "första poäng" cell. Släpp datorer med lägst fem poäng.
  5.
  Forskning oberoende granskningar av de fem återstående datorer. Utvärdera recensioner på en skala från 1 till 3, och skriver att poängen i "kommentarer" cellen.
  6.
  Totalt din "första poäng" och din "slutpoäng," och skriver att poängen i "slutresultatet"-kolumnen. Detta kommer att ge dig en bra känsla för ditt första val.
  7.
  Besök din lokala elektronik butik och fysiskt undersöka de ledande datorer. Diskutera dina val med en säljare, och få en känsla av den typ av support du kan förvänta dig från butiken.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man fixar USB-kablar

Relaterade artiklar


 • hur man gör en HP 722c ut bläckstråleskrivare snabbare
 • Hur får man en inkörsport anteckningsbok att springa snabbare
 • hur man bygger en Linux-dator
 • Hur konvertera en enhet zip-disk till en extern USB
 • hur man rengör jets på en Bubble Jet-skrivare
 • göra egna cd-etiketter från album
 • hur du väljer fotopapper
 • hur man rengör och fylla en skrivarpatron
 • hur du ställer in en ny AT & T konto på IPAD
 • hur man installerar en annan strömbrytare på ett moderkort