Dator > hur man kan återställa en skadad Dell Inspiron 1501

 • hur man kan återställa en skadad Dell Inspiron 1501


 • Även restaurering av en skadad Dell Inspiron 1501 lämnas ofta till en professionell dator tekniker eller den bärbara datorns tillverkare, kan du utföra uppgiften i ditt eget hem även om du saknar tidigare dator eller elektronik-reparation erfarenhet. Återställa en funktionsstörning hårddisk, batteri, tangentbord eller LCD skärmen på egen hand, de enda verktyg du behöver är en stjärnskruvmejsel-head och skruvmejsel

  Du behöver:
  kryssmejsel
  . Skruvmejsel.


  1.
  Dra Dell Inspiron 1501 från strömkällan. Detta är en viktig säkerhetsåtgärd. Vänd över enheten och leta reda på horisontella konturerna av batteriet längst upp i mitten av datorn. Under detta är batteriet låsmekanismen. . Glida över det här för att poppa ut batteriet
  2
  Ersätt batteriet med ett nytt batteri vid denna tidpunkt, om det befintliga batteriet verkar vara skadad eller Dell Inspiron 1501 förefaller oförmögen att hålla laddningen. (Batterier försämras naturligt med tiden. )
  3.
  Access hårddisken om du misstänker har skadats. Leta reda på fack på nedre högra sidan av Inspiron 150. Dessa avdelningar är varje täckt med en svart spärr och en mängd olika skruvar hålla dessa spärrar ner. Ta bort skruvarna med en kryssmejsel.
  4.
  Ta av locket på facket längst till höger. Detta kommer att avslöja Dell Inspiron 1501 hårddisk. Den hålls på plats med ett par små skruvar runt dess omkrets. Se till att dessa skruvar är fortfarande på plats och hårddisken är säker. Om hårddisken är skadad dock bort skruvarna med din Phillips skruvmejsel, dra upp på höger sida av hårddiskens hölje och skjut försiktigt ut hårddisken för utbyte.
  5.

  Kontrollera ditt tangentbord kabeln om tangentbordet inte fungerar eller byta ut tangentbordet om strukturella skador har uppstått. Ta bort ytterligare skruvar som finns på botten av Dell. Vänd enheten tillbaka.
  6.
  Trängs tangentbordet ur Dell Inspiron 1501 bostadspolitiska nu när det är löst. Kontrollera tangentbordskabeln, som löper från basen på tangentbordet ner till Dells moderkortet inne i datorn där den ska ansluta till tangentbordskabeln uttaget. Om det har lossnat, lyfter du upp på kanten av tangentbordet uttaget och skjut tillbaka kabeln i. Tryck bestämt nedåt på uttaget att åter säkra uttag över kabeln.
  7.

  Kontrollera att tangentbordet kabeln kopplas ur om behov uppstår att helt ersätta tangentbordet. Lyft upp på kanten av sockeln för att dra ut kabeln. Dra ut tangentbordet helt och hållet.
  8.
  Tillbaka Dell Inspiron 1501 LCD-skärm om det är sprickor eller andra skador. Den bezel på displayen är den plast omkrets pjäs som löper runt själva skärmen. Det finns plasttätningar på denna ram som döljer skruvarna. Ta bort dessa tätningar av nyfikna under dem med ett tunt, platt föremål, till exempel spetsen på en skruvmejsel.
  9.
  Ta bort bezel skruvarna med Phillips-skruvmejsel. Skala av bezel och ställ den åt sidan.
  10.
  Ta bort skruvarna som håller de två metall fästena på båda sidor av skärmen på plats. Dra av parentes efter skruvarna är borta.
  11.
  Dra tillbaka LCD skärm från Dell Inspiron 1501 är tillbaka höljet bara tillräckligt långt för att avslöja LCD-kabeln. Denna kabel går från skärmen ner till den bärbara datorn till där den ansluter till ett uttag som tangentbordskabeln gjorde. Lyft upp på en kant av detta uttag att koppla ur LCD-kabeln.
  Tolv.
  Dra LCD-skärmen fullt upp och ut vid byte. Skjut in den nya displayen i, koppla in LCD-kabeln, sedan ersätta metall fästen och bezel.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:instruktioner för installation av interna hårddiskar

Relaterade artiklar


 • hur man sätter videospel på tomma DVD-skivor
 • hur man bygger en pc ladda ner os
 • Hur du tar isär en Hewlett Packard dator notebook
 • hur du uppdaterar video bildskärmsdrivrutiner
 • datainsamling och data katastrofåterställning
 • hur du installerar operativsystemet Windows XP på en Dell Latitude E6400
 • hur man gör en mapp öppet på en Mac när en CD-skiva
 • Felsökning av en HP Photosmart A520
 • felsökning av en kort usb pci
 • hur man byter en hårddisk i en bärbar dator Everex