Dator > hur man installerar ett nätaggregat i en eMachines stationär dator

 • hur man installerar ett nätaggregat i en eMachines stationär dator


 • eMachines datorer är kända för tillfällig problem strömförsörjning. Om du har en eMachines skrivbord som är över ett år gammal, överväga att byta nätaggregatet förebyggande syfte för att undvika problem, eftersom en dålig strömförsörjning kan skada ditt moderkort och utplåna din information. Om ditt nätaggregat redan dött, så det skadar inte att försöka ersätta det men behålla samma moderkort i din dator. Köp en kvalitet nätaggregat med tillräcklig effekt att köra ditt system

  Du behöver:
  Philips skruvmejsel.


  1.
  När du köper en ny strömförsörjning, leta efter en standard ATX-modell. Detta är den vanligaste typen och är kvadratisk. eMachines datorer är vanligtvis låg strömförbrukning på grund av att den låg i slutet av minne, hårddisk kapacitet och processorhastighet, men gå inte med absolut billigaste strömförsörjning. Tänk på att ditt nya nätaggregat bör vara minst 300 watt, eller högre om du har installerat mer minne, ett kraftfullare grafikkort och extra hårddiskar. Hög prestanda och multimedia datorer kräver minst 450 watt och gör bra med cirka 500 till 600 watt av makt.
  2.
  Stäng av datorn helt av och koppla allt från den, särskilt nätsladden. Sätt din dator i en platt, icke-mattor plats, t. ex. ovanpå ditt skrivbord eller en tabell, och se till att ingen statisk elektricitet-risker runt. Lossa tummen skruvar på baksidan av datorn och dra ditt fall dörr tillbaka innan du lyfter bort det. Hitta där alla nätaggregatet sladdar är anslutna till andra enheter i datorn och försiktigt koppla bort dem. På baksidan av datorn, där den elektriska sladden pluggar i, leta efter fyra skruvarna och ta ut dem med hjälp av en Phillips-skruvmejsel. Skjut försiktigt strömmen vidare in i fallet och sedan dra ut den.
  3.
  Ta ut det nya nätaggregatet och skjut in det i fall där den gamla strömmen lör Använder den gamla skruvar, skruva tillbaka den i väskan så att den inte sitter löst. Anslut strömkablar från nätaggregatet till alla enheter som behöver ström, bland annat moderkort, hårddiskar och hårddiskar. Moderkortet kräver att den stora kontakten, vilket är 24 stift, är ansluten, samt en fyrkantig fyra stift.
  4.
  Dubbelkolla att allt är säkrat och ansluten innan du stänger datorn. Anslut din dator och slå på den. Så länge allt startar upp ordentligt, och alla enheter visas i Den här datorn "och sedan strömförsörjningen är korrekt installerad och behöver något annat att arbeta.

  Tips och varningar


 • Arbeta aldrig på en öppen dator medan strömmen är inkopplad, eftersom detta är en elektrisk fara. Statisk elektricitet kan göra datorns kretskort värdelös. Arbeta inte på en öppen dator runt mattan, husdjur, eller andra källor till statisk. Tryck en metalldel av ärendet till utsläpp statisk, eller ännu bättre, använd ett antistatiskt handledsband.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man kan jämföra priser och funktioner av stationära datorer

Relaterade artiklar


 • hur man radera allt på datorn utom för operativsystemet
 • hur man ansluter ett nvidia 64mb-grafikkort med TV-out
 • hur man fyller en Canon MX850 bläckpatron utan återställning
 • hur man installerar ett moderkort i en t6534 emachine dator
 • hur du tar bort en Dell stationär dator täcka
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • hur man byter kassetten på en Compaq ij650 skrivare
 • hur man byter en Dell-dator hårddisk
 • hur du kan få en CD-enhet till en IBM tror pad
 • hur man fixar en dålig kluster hårddisk program