Dator > hur man fixar en lös bärbar dator gångjärn

 • hur man fixar en lös bärbar dator gångjärn


 • En lös laptop gångjärn kan orsaka en mängd problem. De vingliga skärmen kan vara svåra att se, kan den bärbara datorn vara svårare att stänga eller öppna, och det är även möjligt att LCD-skärmen kan lossna från den bärbara datorn efter upprepad påfrestning för lös gångjärnet. Lyckligtvis kan du fixa en lös bärbar gångjärn på bara några minuter, förutsatt att du följer de rätta stegen

  Du behöver:. .
  Platt skruvmejsel
  Phillips-skruvmejsel.
  Gummi cement.


  1.
  Koppla din bärbara dator och ta bort batteriet. Borttagning av batterier bör föregå varje slags laptop demontering eller reparation. Om du mixtra med en bärbar dator som har en fungerande strömförsörjning, riskerar du elektriska stötar.
  2.
  Kontrollera laptop tangentbord täcka att se om den hålls i av några skruvar. Tangentbordet omfattar är en tunn remsa av plast som täcker upp de små skillnaderna mellan toppen av tangentbordet och ned på LCD-skärmen. De flesta bärbara tangentbord täcker helt enkelt snäpper på plats, men några märken och modeller kan skruvas i. Om du märker skruvar måste du ta bort dessa skruvar innan du fortsätter med steg 3.
  3.
  Använd en liten platt skruvmejsel för att försiktigt bända bort tangentbordet locket. Gångjärnsskyddet kan fästas på tangentbordet täcka. Om plasten gångjärnsskyddet ingår inte i den bärbara datorn locket, då behöver du att bända bort eller skruva dessa individuella gångjärnskåporna sig när tangentbordet är borttagen.
  4.
  Leta alla skruvar på din bärbara dator skärm bezel. Skärmen bezel är bara den lilla plastram som beskriver den bärbara LCD-skärm. På de flesta bärbara datorer, är den bärbara bezel skruvarna inhysta under små gummiproppar. Dessa delar av gummi kan pried med hjälp av en platt skruvmejsel, och sedan kan du ta bort skruvarna på undersidan med hjälp av en Phillips-skruvmejsel.
  5.
  Dra åt den bärbara datorn gångjärn s skruvar. Vanligtvis finns det två skruvar under nyligen bort skärmen bezel och ytterligare två skruvar under tangentbordet locket. På de flesta bärbara datorer, kommer dessa att Phillips-skruvar. Med skruvarna dras åt, den bärbara gångjärn ska sluta vobbla. Om brytmånen fortfarande sitter löst, så kan det finnas skador på gångjärnet själv. Sök efter sprickor i gångjärnet och tillämpa några gummi cement för att reparera skadan.
  6.
  Sätt tillbaka ramen och knäpp tangentbordet tillbaka täcklocket när du har skärpt skruvar och menderas sprickor i gångjärnet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man tillåter FTP-åtkomst till min server utifrån

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter trådlöst till en dator router
 • Lexmark refill instruktioner
 • hur man installerar en eMachines video grafikkort
 • hur du uppgraderar hårddisken utan att formatera om datorn
 • felsökning en HP-skrivare modell 7310
 • installation av en 500 GB Iomega extern hårddisk
 • hur man fixar en bärbar dator när vissa bokstäver inte kan pressas
 • hur man startar från en USB-penna
 • hur du ansluter en PC till en Sanyo TV
 • hur man byter en Dell Inspiron 600m moderkort