Dator > hur man byter en PowerBook G4 logikkortet

 • hur man byter en PowerBook G4 logikkortet


 • Ta bort din bärbara dator moderkort kan vara en lång och komplicerad process. Precis som alla andra bärbara, är din Powerbook G4 inte är oövervinnerligt. Det kommer också att uppleva maskinvarufel från tid till annan. Det är särskilt besvärande när datorn är logikkort, eller moderkortet, går dåligt. Överanvändning och repetitiva överhettning problem orsaka detta. I båda fallen ersätter ditt moderkort kräver att du helt ta bort din bärbara dator ytterhölje och all hårdvara är ansluten till din bärbara dator

  Du behöver:.
  Phillips-head screwdriverSmall, platt-head screwdriverTorx T6 screwdriverHex skruvmejsel.


  1.
  Stäng av PowerBook G4. Koppla bort alla kablar från dess hamnar och kontakterna på sidan av höljet. Stäng LCD-skärmen och placera den bärbara datorn nedåt med den främre kanten på den bärbara datorn mot dig.
  2.
  Leta upp batteriet i nedre vänstra hörnet på den bärbara datorn botten hölje. Använd en platt skruvmejsel för att vrida batteriets låsskruven i moturs tills batteriet är befriad från sitt fack. Ta tag i kanterna på batteriet och lyft ut den från den bärbara datorn.
  3.
  Leta reda på flygplatsen kortet locket inuti batterifacket. Det är en plastkåpa på höger sida av batterifacket med en liten skåra i mitten av locket. Använd en platt skruvmejsel för att ta bort locket. Dra i plastfliken sträcker sig från Airport-kort, och sedan dra ut den ur sitt fack.
  4.
  Leta reda på RAM-locket ligger nära centrum av den bärbara datorn botten hölje. Ta bort de fyra Phillips-skruvar säkra locket till den bärbara datorn. Ta tag i kanterna på locket och ta bort den från den bärbara datorn. Tryck på varje RAM modulens låsflikarna, och lyft sedan varje modul ur den bärbara datorn. Förvara moduler i en icke-statisk plastpåse, om det alls är möjligt.
  5.
  Ta bort den svarta, Phillips-skruv inuti RAM facket. Vänd den bärbara datorn över och sedan öppnar LCD-skärmen. Ta bort F1, F2, F11 och F12 genom att infoga en liten platt skruvmejsel under den nedre vänstra hörnet på varje tangent. Bänd upp på varje tangent tills de lossnar. Leta enda Phillips-skruv mellan varje uppsättning nycklar, och sedan ta bort varje skruv från tangentbordet.
  6.
  In en platt skruvmejsel bakom den översta raden av knappar på tangentbord. Bänd upp tangentbordet och sedan luta den tills den är ansiktet ner över handledsstödet. Leta reda på flatkabeln på undersidan av tangentbordet, och följ den till där den ansluter till moderkortet. Koppla loss flatkabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn helt.
  7.
  hitta och ta bort varje Torx T6 skruv från båda sidor av den bärbara datorn i närheten av LCD-gångjärnen. Stäng LCD-skärmen, placera den bärbara datorn vertikalt med baksidan av laptop uppåt, och sedan ta bort de två Phillips-skruvarna från varje ände av den bärbara datorn.
  8.
  Placera bärbar dator med är ovansida vänd uppåt. Leta reda på och ta bort de två Phillips-skruvarna på höger och vänster sida av den bärbara datorn. Två skruvar finns bakom de uppgifter som hamnar på vänster sida, och bakom den CD /DVD-enheten på höger sida.
  9.
  Vänd på laptop över, och sedan ta bort de två Phillips-skruvarna inuti batteriet. Placera den bärbara datorn ansiktet upp igen, öppnar LCD-skärmen, och sedan ta bort 10 Phillips-skruvarna från toppen hölje av den bärbara datorn. Ta bort de två band av aluminium tejpen från nedre vänstra hörnet på den bärbara datorns övre hölje. Detta kommer att avslöja ytterligare en Phillips-skruv. Ta bort skruven från logikkortet.
  10.
  Ta tag i höger sida av bärbara övre höljet, och sedan luta det åt vänster bort från basen av den bärbara datorn så att den står lodrätt på vänster sida av den bärbara datorn. Lokalisera de två styrplattan kablar på undersidan av övre höljet. Följ dem till där de ansluter till moderkortet och koppla dem genom att dra rakt upp på varje kontakt.
  11.
  Leta reda på hårddisken på vänster nedre hand av den bärbara datorn, anslutning till logikkortet. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra hårddisk till den bärbara datorns bas, och sedan koppla hårddiskens bandkabel från moderkortet. Ta tag i flatkabel med ena handen, och kanten på hårddisken med den andra. Lyft hårddisken ur facket och lägg den åt sidan.
  12.
  Leta DC kretskortet precis ovanför den tomma hårddisken facket. Koppla bort de två kablarna från DC kretskortet. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra DC styrelsen att den bärbara datorns bas. Ta bort den inre sexkantsskruven finns i det övre vänstra hörnet av DC styrelse. Använd en liten, platt skruvmejsel för att bända upp DC ut kretskortet av den bärbara datorn. Förvara kretskort i en icke-statisk plastpåse.
  13.
  Leta reda på modemet nära centrum av logikkortet. Den har en tunn plast skydd locket på den. Ta bort de två Phillips-skruvar säkra den till logikkortet. Lyft ur facket, och sedan koppla bort modemet kabeln från logikkortet. Ställ modemet åt sidan.
  14.
  Leta reda på kylfläns /fläkt kombination, som är en stor bit metall fäst vid den övre vänstra sidan av logikkortet. Ta bort de nio Phillips-skruvar säkra den till den bärbara datorn. Koppla de två kylfläns och kablar fläkt från moderkortet. Använd en liten, platt skruvmejsel för att bända upp kylfläns /fläkt kombination från bakom toppen av fläkten. Lyft försiktigt ut det ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  15.
  Leta LCD videokabeln som sträcker sig från den vänstra sidan av skärmen. Följ kabeln till där den ansluter till logikkortet, och sedan försiktigt loss den.
  Sexton.
  Bort de åtta Phillips huvud-skruvarna från metallhöljet som beskriver den vänstra sidan av logiken ombord. Koppla bort CD /DVD-enheten kabeln från vänster sida av logikkortet. Ta bort logikkortet s hölje av metall.
  17.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna från det nedre högra hörnet av logikkortet. Ta tag i högra kanten av logikkortet, och sedan luta den uppåt tills undersidan är synlig. Koppla den svarta DC bandkabeln från undersidan av moderkortet och sedan lyfta hela moderkortet ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  18.
  Upprepa denna procedur i omvänd att installera den nya logikkortet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man validera en SCSI-hårddisk

Relaterade artiklar


 • hårddiskformat verktyg
 • hur att byta moderkort på en Dell 1400
 • användningsområden för projektorer
 • hur man korrekt installera en hårddisk till en Dell OptiPlex gx260
 • hur man kan återställa en Fujitsu LifeBook C-serien
 • hur man konfigurerar en USB 2.0 till en seriell RS232-adapter
 • hur man byter moderkort på en Dell Inspiron 1525 laptop
 • hur du uppgraderar hårddiskar i T42 thinkpad
 • Hur får man en inkörsport anteckningsbok att springa snabbare
 • hur man byter ett grafikkort