Dator > hur man byter en CMOS-batteri på en Toshiba satellit psaa5u

 • hur man byter en CMOS-batteri på en Toshiba satellit psaa5u


 • Din bärbara dator CMOS är en liten batteridriven chip på moderkortet. CMOS lagrar information inklusive din bärbara tid och datum. Om CMOS batteriet dör, kommer datorn ställa in datum och tid varje gång du startar om datorn. Lyckligtvis kan du köpa nästan alla typer av CMOS-batteriet på nätet. Få tillgång till den CMOS-batteriet är knepigt. Det kräver att du strippar din Toshiba Satellite bärbar dator hela vägen ner till moderkortet

  Du behöver:.
  Phillips-head screwdriverSmall, platt-head screwdriverGuitar plocka, kreditkort eller tunn plast objekt.


  1.
  Stäng av din bärbara dator, och sedan koppla ur alla kablar och externa enheter. Stäng LCD-skärmen och placera den bärbara datorn med undersidan uppåt. Lokalisera batterifacket på toppen av den bärbara datorn botten hölje. Tryck på låsknappen, och ta bort batteriet från den bärbara datorn.
  2.
  Leta reda på hårddisken locket i nedre vänstra hörnet. Ta bort enstaka Phillips-skruv säkra hårddisken locket till laptop. Ta tag i övre kanten av enheten och ta bort den från den bärbara datorn höljet. Flämta ytterkanterna på hårddisken och skjut den till höger så att den kopplas bort från anslutningarna inne i facket. Lyft hårddisken ur facket och ställ den åt sidan.
  3.
  Ta bort minneskortet, trådlösa kort och modem lock. Facket är precis till höger om hårddisken facket, och är den största på undersidan laptop hölje. Ta bort enstaka Phillips-skruv säkra locket. Ta bort locket och ställ den åt sidan. Detta kommer att avslöja RAM-moduler, trådlösa kort och modem modul.
  4.
  Koppla bort antennkablarna från det trådlösa kortet och sedan sprida behålla flikarna på varje sida av kortet. Lyft ut kortet från facket och ställ den åt sidan.
  5.
  Ta bort de två Phillips-skruvar säkra modemet modulen till sitt fack, och lyft ut modulen ur facket.
  6.
  Bestäm första RAM-modulen du vill ta bort. Sprid behålla flikarna på varje sida av RAM-modulen, luta modulen på en 20-graders vinkel och dra ut den ur facket. Upprepa detta steg för varje RAM-modul du tar bort från den bärbara datorn. Om möjligt, förvara RAM-moduler i brusfritt plastpåsar.
  7.
  Ta enda Phillips, skruv på undersidan hölje av den bärbara datorn som håller fast DVD-enheten till den bärbara datorn . Ta tag i DVD-enheten på vänster sida av den bärbara datorn och skjut sedan DVD-enheten ur enheten facket och ställ den åt sidan.
  8.
  Ta bort de återstående 15 Phillips-skruvar från botten hölje av den bärbara datorn. Placera den bärbara datorn uppåt och använda en liten platt skruvmejsel för att bända bort tangentbordet täcka mellan tangentbordet och LCD-skärmen.
  9.
  Ta bort de två Phillips-skruvar bakifrån den översta raden på tangentbordet. Ta tag i övre kanten av tangentbordet, och sedan luta tangentbordet fram tangentbordet bandkabeln är synlig. Lås upp tangentbordskontakten från kontakten på moderkortet. Koppla loss flatkabeln och ta bort tangentbordet från datorn.
  10.
  Stäng LCD-skärmen, och sedan placera den bärbara datorn lodrätt så bakkant av den bärbara datorn är vänd uppåt. Ta bort enstaka Phillips-skruvarna från höger och vänster hörn av den bärbara datorn i närheten av LCD gångjärn på den bakre kanten av den bärbara datorn. Ställ den bärbara datorn ner på den plana ytan.
  11.
  Öppna LCD-skärmen och leta reda på LCD-video kabel nära det övre vänstra hörnet av moderkortet. Koppla bort videokabeln från moderkortet. Ta bort de två skruvarna från varje LCD gångjärnet. Ta tag i ytterkanterna av LCD montering och lyft av den bärbara datorn.
  12.
  Koppla DVD styrkortet, högtalare och pekplatta kablar från moderkortet. Sätt in en gitarr plocka, eller kreditkort i globlinjen längs yttre kanten av den bärbara datorn höljet. Bänd upp på toppen hölje. Arbeta dig runt hela omkretsen av den bärbara datorn tills toppen Höljet är avskilda från botten höljet.
  13.
  Ta tag i övre höljet montering och lyft av den bärbara datorns bas. Leta upp CMOS-batteriet på moderkortet. Ta bort den från sitt fack och placera den nya CMOS-batteriet i batteriutrymmet.
  14.
  Upprepa stegen i omvänd att återmontera den bärbara datorn.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man bygger en pc ladda ner os

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en förinstallerad hårddisk till en Compaq D510
 • hur man väggmontering en bärbar dator
 • hur du installerar HP Officejet d135
 • felsökning av en hp 1200 skrivare
 • Hur fungerar en fingeravtrycksläsare?
 • hur man fixar knäckt laptop sceens
 • hur du tar bort Sony laptop nyckel styrelser
 • hur man spelar ett USB-mikrofon genom högtalarna
 • hur man installerar en frontech webbkamera till en bärbar dator
 • hur man nollställer bläckpatroner i en HP-skrivare 2355