Dator > hur märkspänningar nätaggregatet på en dator

 • hur märkspänningar nätaggregatet på en dator


 • En dator nätaggregat är normalt inneslutna i en metallåda på baksidan av en dator med en löstagbar nätsladd som ansluts till ett vägguttag. Inne i datorn, konverterar elnätet 120 volt växelström från elbolaget i många kanaler med olika spänningar, som 3,3 volt, 5 volt och 12 volt. Om datorn förlorar förmågan att sätta på, är det möjligt att en enda kanal i strömförsörjningen har gått dåligt, snarare än hela enheten. I detta fall kan du göra ett test för att fastställa skadans omfattning och om du behöver byta ut enheten.

  Du behöver:
  Digital volt meterScrewdriver


  1
  bort strömsladden från baksidan av datorn. . . Dra ut nätsladden ur vägguttaget. Om ditt nätaggregat har en omkopplare på baksidan, vrid den till sig.
  2.
  Öppna datorn genom att ta bort skruvarna och skjuta sidopanelen avstängd. Vissa datorer kan ha en spärr som du måste tryck först att ta bort panelen.
  3.
  Koppla loss alla kablar som leder från strömförsörjningen till moderkortet, hårddiskar, cd-enheter eller något annat.
  4.
  Ta bort skruvarna som håller nätaggregatet på ramen eller fallet av datorn och sätta nätaggregatet på ett skrivbord.
  5.

  Sätt tillbaka nätsladden, vända på strömbrytaren och koppla in den för att aktivera strömförsörjningen, två pinnar måste vara ansluten tillsammans på färgstarka flerstiftskontakten fanout kabel. I de flesta fall, bifoga den gröna ledningen till någon av de svarta kablarna viljestyrka upp den. Normalt skulle moderkortet inuti datorn göra det möjligt för nätaggregatet, när användaren trycker på knappen. Eftersom enheten inte längre ansluten till moderkortet måste du göra manuellt.
  6.
  Mäta olika linjer med voltmeter. Ställ voltmeter till att DC-läge, och stift sond från olika uppsättningar av kablar. Den negativa kabeln från voltmetern (oftast svart), bör ansluta till den svarta kabeln på kraftkällan, och den positiva linjen från voltmetern (vanligtvis röda) ska ansluta till rätt tråd på nätaggregatet. Varje kanal kommer att upphöra på en separat kontakt. Vissa kontakter har olika storlekar. Svarta trådar mals anslutningar. Orange trådarna är 3,3 V, röda är 5 V och gula finns 12 V.

  tips och varningar


 • Ifall spänningen inte läser på rätt sätt, prova att utelämna användningen av just den kontakten. Förhoppningsvis kan du använda en annan makt kanal, med samma typ av kontakt som inte användes ursprungligen inuti datorn. Nätaggregat har ofta extra kablar för framtida expansion.
 • Om du inte är erfaren med elektronik, öppna inte nätaggregatet själv. Kondensatorerna inne kan hålla laddningen i flera timmar eller dagar efter unplugged och skulle kunna skada dig om de vidrörs. Det är bättre att inte störa insidan. Om strömmen inte fungerar, byt ut den.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man kan återställa en skadad Dell Inspiron 1501

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en dator moniter till ett surround-system
 • hur man startar upp ett äpple G3
 • hur man spelar ett USB-mikrofon genom högtalarna
 • hur man kan minska hastigheten från 2,0 USB till USB 1.1
 • hur du tar bort hårddiskar från en dator och installera i en annan
 • hur man använder ett USB-modem med en Asus Eee
 • hur till återvinna en raderad doc fil på en penna driva
 • hur man installerar en ljud-mikrofon och hörlurar
 • hur man installerar en annan strömbrytare på ett moderkort
 • Felsökning för HP 5550 skrivare