Dator > hur du uppgraderar processorn på en bärbar dator Dell Inspiron 1505?

 • hur du uppgraderar processorn på en bärbar dator Dell Inspiron 1505?


 • Dell Inspiron 1505 laptop modell levereras med en Celeron M eller Intel Core 2 Duo-processor, som kommer att variera från 1,66 GHz till 2,0 GHz. Processorn är en av de svåraste delarna att uppgradera, eftersom det är dolt under tangentbordet och flera andra komponenter. Uppgradering av CPU med en mer avancerad komponent ger datorn möjlighet att bearbeta information snabbare och köra programvara smidigare

  Du behöver:. .
  Phillips-head screwdriverFlat-head screwdriverSocket M-kompatibel processor


  1.
  Ta bort laptop strömkabeln och alla andra bifogade sladdar. Stäng av datorn och stänga skärmen. Vänd laptop upp och ned.
  2.
  Tryck ned batterispärren längst upp till höger i slutet av den bärbara datorn och flytta spärren till vänster. Ta tag överst i batteriet och dra ut den.
  3.
  Ta bort de fyra skruvarna palm resten församling placerat längs den övre kanten av den bärbara datorn är fallet med en stjärnskruvmejsel. Ta bort de tre skruvarna handledsstödet på höger sida av fallet och de fyra skruvarna handflatan vila i det nedre vänstra hörnet.
  4.
  Vänd över den bärbara datorn. Lyft öppna bildskärmen och tryck på skärmen ute plan till 180-graders position.
  5.
  Tryck på kanten av en platt skruvmejsel under längst till höger kanten av plast tangentbordet höljet, som ligger under LCD-skärmen och ovanför tangentbordet. Wedge skruvmejseln under locket och pop loss den bärbara datorn.
  6.
  Bort båda skruvarna placeras ovanför "PrtSc" och "F4" på tangentbordet. Lyft tangentbordet mot dig och placera den nedåt på den bärbara datorns handledsstödet. Koppla flatkabeln tangentbordet ansluts till moderkortet.
  7.
  Ta bort tangentbordet från den bärbara datorn. Ta bort den enda skruv handledsstödet överst på handledsstödet. Koppla bort handledsstödet moderkort kabel, som är placerad till höger om skruven som togs bort.
  8.
  Dra hela plast handledsstödet av den bärbara för att ge obegränsat tillträde till moderkortet. Leta reda på silver-och koppar-färgad metall kylning församling, som är placerad nära den högra änden av moderkortet och under svart plast kylfläkt.
  9.
  Ta bort de fyra skruvarna i varje kant av kyla församlingen. Lyft kyla monteringen av moderkortet och sätta den utanför den bärbara datorn med den nedre änden uppåt. Rör inte botten av församling med fingrarna.
  10.
  Använd en platt skruvmejsel för att vrida låsskruven placeras ovanför torget CPU-enhet. Vrid skruven moturs tills processorn låser från CPU-sockeln.
  11.
  Inneha två motsatta sidor av CPU och lyfta hela processorn från sockeln. Ställ den gamla CPU åt sidan och placera den nya processorn på uttaget. Passa in stiften på den nedre kanten på processorn i sockeln s hålen.
  12.
  Tryck den nya processorn ner och vrid medurs tills den låses på plats. Sätta ihop igen, i omvänd ordning, var och en av de komponenter du tidigare tog bort för att montera ihop den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Den nya processorn får innehålla en termiska kyla förening att förhindra att komponenten från överhettning. CPU: ns bruksanvisning innehåller anvisningar för tillämpningen av kyla sammansatta till toppen av processorn innan du sätter den metall kylning församling tillsammans igen. En ny socket M-kompatibel processor för Inspiron 1505 finns tillgänglig via dator delar webbplatser eller via Dells supportwebbplats.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:ersätter kortet Mini PCI i en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • grafikkort för bärbara TV-anslutning
 • datorchips information
 • hur att torka din PC ren
 • hur man ansluter ett nvidia 64mb-grafikkort med TV-out
 • hur man byter en hårddisk på en t22 ibm laptop
 • Hur man använder en matrisskrivare med win2000/officexp arbetsstation
 • Hewlett Packard psc 2210 skrivare felsökning
 • Hur man överför bild-projekt bilder till en ny dator
 • problem med kabelmodem
 • hur du lägger till på en HDTV-mottagare