Dator > fördelarna med lagringsenheter

 • fördelarna med lagringsenheter


 • Om det finns en sak som nästan alla datorns ägare behov, är det en plats att lagra sina data. Datalagring är ett av de områden av datoranvändning som har utvecklats mest de senaste åren, och dator-lagringsenheter är nu otroligt varierande i fråga om kostnad, prestanda, storlek och lagringsutrymme. Varje typ av dator lagringsenhet har sina fördelar, och du kanske upptäcker att den idealiska lösningen för dina lagringsbehov omfattar en kombination av lagring typer

  hårddisk

  Hårddisken -. Eller helt enkelt hårddisk-är den primära lagringsenheten flesta persondatorer. Hårddiskar använda magneter för att registrera uppgifter om roterande metall fat. Den största fördelen med hårddiskar är kostnaden-ofta bara några ören per gigabyte lagringsutrymme. Ingen annan dator lagringsmedium kan konkurrera med detta. Dessutom hårddiskar är nästan den snabbaste utrustning som är tillgänglig för datalagring, överträffas bara av Solid State Drives.

  Solid State Drive

  Solid State Drives har uppstått de senaste åren som möjligt ersättare för konventionella hårddiskar. Hellre än att koda information magnetiskt på fat, Solid State Drives använder flashminne, en speciell typ av minne som kan skrivas, raderas och skrivas om många gånger. Solid State Drives är många gånger dyrare än hårddiskar, men ofta finns också många gånger snabbare. Dessutom gör Solid State Drives inte behöver inre rörliga delar, så att de förbrukar mindre ström än hårddiskar.

  Optisk enhet

  En optisk enhet är varje enhet som använder en lins för att läsa och skriva data, till exempel en CD-skiva , DVD eller Blu-ray-enhet. Optiska skivor är former av bärbar lagringsenhet, eftersom du kan ta bort en från din dator och läsa den på en annan maskin. Vissa typer av optiska skivor såsom inspelningsbara CD och DVD, är extremt billig. Optiska skivor är också den naturliga format att använda om du skapar innehåll för att kunna se eller lyssna på i en DVD eller CD-spelare.

  Flash Drive /Storage Card

  Precis Solid State Drives, minnen och kort lagring använda blixt minne för att lagra data. De är betydligt billigare än Solid State Drives, men eftersom de erbjuder mindre lagringsutrymme och innehåller inte samma teknik för att maximera hastigheten. -Minnen och minneskort är mycket små, och när det gäller flash-enheter att ansluta till datorn via en USB-port. De flesta datorer har USB-portar, och alla moderna operativsystem stödjer flashminnen inbyggt, så många människor bär en flash-enhet regelbundet. Du har sällan oroa sig för huruvida en dator kan läsa dina filer om du lagra dem på en bärbar flash-enhet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:fördelarna med Xeon-processorer

Relaterade artiklar


 • hur reparera minne på XP
 • hur du uppdaterar BIOS i en Toshiba
 • hur man rengör datorn tangenterna
 • hur man fixar CD DVD-spelare fråga (Windows-operativsystem)
 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • hur du kontrollerar att den trådlösa omkopplaren på datorn är på (hp pavilion 502n)
 • hur man öppnar en bärbar dator att ta bort hårddisken
 • hur du tar bort en Dell stationär dator täcka
 • hur man gör en gammal skrivare trådlöst
 • Jet Tec bläckstråle refill instruktioner