Dator > fördelarna med Xeon-processorer

 • fördelarna med Xeon-processorer


 • Intel introducerade den första Xeon-processorn med 1998 som en förbättrad version av Pentium II-processor. Mer än ett decennium senare, lever varumärket på som Intels flaggskepp linje av processorer för servrar. Xeon-processorerna tenderar att vara dyrare än Intels processorer för stationära datorer. Men de innehåller också funktioner som förbättrar deras prestanda i en server miljö.

  Strömsparfunktioner

  Total kostnad för ägande är en faktor som säkerligen kommer att vara på dig när du monterar en server dator. Server-datorer tenderar att vara mycket kraftfull, vilket kan resultera i höga kylning och räkningar makt, i synnerhet om du installerar flera servrar. Xeon 5600-serien innehåller en funktion som kallas Intelligent Power-teknik som gör att processorn kan anpassa sin energiförbrukning till en mycket finare grad än en stationär processor. Medan en stationär processor bara sänker sin klockfrekvens under perioder av lägre aktivitet kan Xeon justera hastigheten och elförbrukningen för varje processorkärna självständigt.

  Virtualization Technology

  Virtualisering använder programvara för att skapa en virtuell dator med egna lagringsutrymme och operativsystem. På grund av kraften i dagens moderna processorer, låter virtualisering du köra flera virtuella maskiner på en och samma fysiska dator, minska mängden maskinvara som behövs i serverrummet och sänka dina kostnader. Virtualisering ger dig även möjlighet att köra fler än ett operativsystem på samma datorn, och för att köra program som datorn annars inte skulle kunna (till exempel Linux-programvara på en Windows-dator). Xeon-processorer inkluderar Intel Virtualization Technology, vilket gör virtuella maskiner lika bra resultat som möjligt på nuvarande hårdvara.

  Åtta kärnor

  Som av 2010, Intel Xeon-processorer med så många som åtta olika processorkärnor i samma förpackning. Du kan öka detta antal genom att använda ett moderkort med flera processorer uttag och installera mer än en Xeon. Med en multi-core processor, kan varje processorkärna arbeta på ett kommando eller program gänga oberoende av andra. Använda ett operativsystem för servrar optimerad för en multi-core miljö säkerställer att om en användare skapar en särskilt ansträngande arbetsbelastning på servern, kommer den fortfarande att ha resurser tillgängliga för andra användare i nätverket.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:firewire 4 pin vs 6 pin

Relaterade artiklar


 • hur man får TV-kanaler på en dator
 • hur man formatera en dator hårddisk med Vista operativsystem
 • hur man fyller en bläckpatron på en Epson Stylus Color 300
 • hur man kan lösa bildproblem på HP laserskrivare
 • Felsökning av problem minneskortet på en HP-skrivare
 • dator Mod Tools
 • hur man byter en hårddisk i en bärbar dator Everex
 • hur man demonterar en mx7118 gateway laptop
 • hur man installerar ljudenheter
 • Hur konvertera en kassett till en CD usb