Dator > för-och nackdelar med vattenkylning

 • för-och nackdelar med vattenkylning


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel

  Vattenkylning är en metod för personlig Datorkylning att många high-end gaming datorer använder för att skingra stora mängder värme som genereras av maskinen. . High-end datorsystem är ryggraden bakom kraftfulla grafik och professionella ljudanläggningar. Användare av dessa system vill säkerställa att de komponenter i sina system svalka och operativa. Vattenkylda system har många fördelar men har också en lista med nackdelar att gå med i systemen.

  Kylning

  Värme är den viktigaste källan till skada på en dators hårdvara och om den inte sprids kommer att förstöra hårdvara. Vattenkylning system är det mest effektiva kylningen inställningar närvarande finns på marknaden och erbjuda lösningar för kylning för att ens de hetaste komponenterna. Även luftkylda system ger en viss kyla, de ofta inte ger tillräckligt med kylning för systemdelar som har modifierats för körning på högre nivå prestanda. Ofta high-end spelare ändra sina grafikkort att prestera på en högre nivå än avsedda för, vilket genererar en mycket högre nivå av värme på grund av ökade spänning som naturligtvis genom de olika komponenterna. Vattenkylning hjälper till att dra ut värmen på komponenterna, där luftkylning bara rycker bort värme som är på utsidan av komponenten.

  Ljud

  Luftkylda system verkar genom att montera fläktar på datorn fall på platser som generera värme. Fläktar monterade på kylflänsar dra värme ur komponenter och är ytterligare en metod för luftkylning. Dessa fläktar är högljudda mycket och generera en hel del vibrationer i ärendet. Vattenkylning är väldigt tyst eftersom de flesta av kyla sker genom vatten som rinner genom ett internt nätverk av slangar och kylflänsar. Den enda märkbara buller är från pumpen, som är minimal.

  Damm

  vattenkylda system kräver liten eller ingen omsättning i själva målet att minska mängden uteluft introducerades till system komponenter. Utomhusluften är dålig för systemet som det ofta medför damm och skräp som kan täppa systemets komponenter, skapa områden värmen kan bygga upp. Fläktkyld fall arbetar främst genom att flytta utanför luften över hårdvara för att bära bort värme. I processen med att få i luft, är damm också införts för att ärendet och byggs upp på olika komponenter och spricka i maskinen.

  Kostnad

  Ett av de primära nackdelarna av en vatten-kylsystem är kostnaden förknippar med det. Vattenkylda system är mer komplexa och dyrare än fläktar och kylflänsar, och en stor del av kostnaden är förknippade med många komponenter som krävs för att den ska köras.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en laptop RTC batteri

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en parabolantenn för datorer
 • hur man torka en Dell 4300 datorn
 • hur att byta moderkort på en Dell 1400
 • hur man fixar fel på en HP laptop
 • Installera mer minne i gamla HPS
 • Så här åtgärdar tråkiga bläck färg på en kanon W6200 skrivare
 • hur man arbetar en Dell Studio bärbara datorer
 • hur du uppdaterar firmware usb
 • hur man byter en HP Pavilion n3310 hårddisk
 • hur man ansluter en dator moniter till ett surround-system