Dator > ersätter kortet Mini PCI i en bärbar dator

 • ersätter kortet Mini PCI i en bärbar dator


 • Eftersom bärbara datorer inte har så mycket utrymme för nätverksenheter som desktop maskiner, använder de mindre versioner av PCI teknik som kallas mini PCI-kort. Tiden kan komma när du vill ersätta det befintliga kortet i Dell-datorn, till exempel om du behöver uppgradera från ett 802. 11b-kort till en 802. 11g Mini PCI-kort. Vem som helst kan byta ut mini PCI-kort med en standarduppsättning av hushållens verktyg

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Nål-tång eller pincett.
  Mini PCI-kort.


  1.
  Avsluta alla applikationer som körs på Dell laptop och stänga av operativsystemet. Koppla bort Dells nätadapter, stänga den bärbara datorns skärm lock och ta bort alla andra anslutna kablar.
  2.
  Vänd på Dell laptop över så den nedre halvan av fallet är vänd uppåt mot dig. Leta reda på skjutreglaget för den bärbara datorns batteri, som kommer att placeras vid nedre vänstra eller övre högra änden av den bärbara datorn, beroende på Dells modell.
  3.
  Tryck på bilden bar och knuffar till det tills det klickar till olåst läge. Lyft ur batteriet från Dells batterifacket och sätta den utanför den bärbara datorn.
  4.
  Ta bort Phillips skruven i mitten av Dells bärbara fall, som innehar den fyrkantiga plast minneslocket till den bärbara datorn. Skjut kanten av en platt skruvmejsel under kanten på minnet locket och pop bort det, eller helt enkelt använda naglarna istället.
  5.
  Dra bort plast minne för att komma åt den rektangulära minnesmodulen och torget mini PCI-kort, som är placerad under minnesmodulen. Använd antingen en pincett eller nål-tång för att koppla de två kablar som är anslutna till kanten av Dells mini PCI-kort.
  6.
  Leta plast förbinder flikarna högst upp och nederkant mini PCI-kortet. Skjut den övre fliken uppåt och dra den nedre fliken nedåt för att låsa upp kortet från Dells moderkort.
  7.
  Ta övre och undre kanten av mini PCI-kortet och dra ut den den bärbara datorn. Placera ersättning PCI-kortet över den öppna mini PCI port. Passa in skårorna på sidan av kortet med motsvarande hål på porten.
  8.
  Tryck in kortet på plats och sätta plast förbinder flikarna tillbaka till sina ursprungliga positioner. Återgå till plasten minneslocket till sin ursprungliga plats och ersätta Phillips skruven.
  9.
  Tryck batteriet som togs bort tidigare tillbaka till Dells batteriet port. Sätt i nätadaptern, slå över den bärbara datorn och öppna skärmen locket. Slå på den bärbara datorn.
  10.
  Sätt i skivan som följde med mini PCI-kortet i den bärbara datorns skivenhet, eller helt enkelt vänta på "Ny maskinvara" fönstret för att ladda om kortet inte innehöll en skiva. Följ anvisningarna på skärmen för att installera mini PCI-drivrutinen.

  Tips och varningar


 • Dell erbjuder nya Mini PCI-kort genom dess delar försäljning service. Du kan också hitta dem på elektronik butiker.
 • innan du rör vid nya Mini PCI-kort måste du jorda dig själv ta tag i en metall som är ansluten till golvet.
 • Beroende på din Dell-modellen kan det finnas en skruv märkt med en cirkel inuti en "K" ligger nära minnesmodulen locket. Denna skruv håller tangentbordet till den bärbara datorn, och inte stöd i att ta bort minnet locket.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en Toshiba 4010cds laptop cpu

Relaterade artiklar


 • hur man kan återställa en HP Pavilion dator
 • hur du uppdaterar firmware usb
 • hur man använder den valfria portar på min hp pavilion
 • hur du tar bort nyckeln mössor
 • hur du installerar en Logitech QuickCam for Notebooks
 • canon S200 skrivare felsökning
 • typer av datorns RAM minne
 • hur man fixar ett stopp fel sida på en HP start
 • hur till återvinna en raderad doc fil på en penna driva
 • hur man gör en mapp öppet på en Mac när en CD-skiva