Dator > diy pc byggnaden

 • diy pc byggnaden


 • Bygga din egen dator är vettigt, eftersom du har fullständig kontroll över den nya maskinens specifikationer. Till exempel, om du vill ha ett kraftfullt grafikkort men behöver bara en liten mängd diskutrymme, är det lätt att splurge på kortet och spenderar mindre på en hårddisk. Dessutom lära sig hur man bygger en dator gör det enklare om en del misslyckas senare, eftersom istället för att få en ny dator eller betala en tekniker för att fixa det, kommer du att förstå hur man byter en del själv

  Du behöver:.
  Dator caseATX makt supplyMotherboardProcessorMemoryOptical driveHard driveMonitorOperating systemprogramvaran.

  Bygg din PC


  1
  Alla datorer kräver ett minimalt antal delar för att driva upp och driva. moderkort, processor, minne och en strömförsörjning. Utöver detta att faktiskt använda datorn behöver du ett tangentbord, bildskärm, och eventuellt ett grafikkort (om ditt moderkort inte kommer med integrerad grafik, vilket är en funktion av Intel nämnderna). Kompatibilitet av de delar som är viktigast, så forskning väl innan köp. Om du känner dig överväldigad, sedan överväga att köpa en "hake" dator kit. Dessa paket, som erbjuds av sådana återförsäljare som TigerDirect, kom ofta med fallet, nätaggregat, moderkort, processor och minne. Vissa kit är i huvudsak omonterade datorer med allt du behöver.
  2.
  Ställ in din fråga och andra delar datorn på en säker, platt plats borta från mattor, husdjur och allt annat som potentiellt bär statisk elektricitet. Om du har tillgång till en anti-statiskt armband, bära en. Ta input /output (I /O) platta ut moderkortet box och installera det i fallet där du normalt ser de hamnar på datorn. Dessutom skruvar finns det små metall "stand-offs" som höjer styrelsen från monterings sidan av fallet så att moderkortet inte vidrör metallhölje. Line upp dessa, tillsammans med styrelsen, och skruva styrelsen i ärendet.
  3.
  Ta ut din processor, även kallad en "CPU", och den försiktigt i sitt spår på moderkortet. Det finns bara ett sätt att det passar, så om processorn inte går i, eller skärmen inte passar över den på rätt sätt, så flytta den. Sätt lite termisk pasta, som borde ha kommit med processorn på metalldelen ovanpå processorn. Placera kylfläns och fläkt över processorn, och säkra dem antingen med clips eller genom att skruva den i, beroende på modell. Anslut den lilla nätkontakten ansluten till fläkten i moderkortet.
  4.
  Ta din strömförsörjning och skjut in det i fallet, radar upp de tillbaka med den fyrkantiga hål i baksidan av ditt fall. Skruva in den från utsidan, och anslut sedan 24-pin och 4-pin-kontakter på moderkortet. Anslut inte något i uttaget tills du har byggt färdigt datorn, eftersom detta skulle skapa en elektrisk fara.
  5.
  Rada upp ditt minne med minnesplatserna och pressa dem i. Om de inte gå in, sedan möta minnen åt andra hållet. Det finns hack i minnet och i bankerna på moderkortet för att förhindra felaktig installation. Vänd i klippen på sidorna så att de passar in i skårorna på sidan av minnet.
  6.
  Ta dina diskar och sätta dem i enheten banker på framsidan av fall. Skruva dem så att de inte skramlar i målet. Anslut elkablar till dem, och sedan ansluta sina data kablar. De nuvarande standarden för datakablar är SATA, som vanligtvis är tunn, platt, och rött. Uppgifterna kablar måste ansluta varje enhet till moderkortet, precis som strömkablarna ansluta varje enhet till elnätet.
  7.
  Installerar några kort du behöver, till exempel grafik eller Ethernet. Chansen är stor, behöver du bara installera ett grafikkort och endast om du har köpt en AMD-baserat moderkort. Skjut kortet i kompatibel plats och fäst den med en skruv på toppen av sin plåt. Avsluta ärendet och koppla in din bildskärm, tangentbord och mus. Anslut Ethernet-kabel eller trådlös adapter om du ansluter till Internet. Slutligen, koppla in strömkabeln i väggen och din dator.
  8.
  Starta upp datorn genom att trycka på strömbrytaren, och se till att din bildskärm är påslagen. Om du har ett operativsystem att installera, öppna hårddisken och snabbt sätter in skivan. Om det finns piper när datorn startar, eller ett fel, samråda med moderkortets felsökningsguiden.

  tips och varningar


  Köp
 • en hake kit som innehåller allt men operativsystemet. Gör det kommer att göra det onödigt att forskning och kontrollera varje del du köper för kompatibilitet, och spara tid.
 • Arbeta aldrig på en öppen datorn medan den är inkopplad i eller nära en källa för statiskt elektricitet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man gör datorskärmar till skärm bil tv

Relaterade artiklar


 • Hur man använder en Compaq Presario V2000 startdiskett
 • hur man radera allt på datorn utom för operativsystemet
 • hur man ansluter en fax till PC
 • hur man installerar en 3-d grafikkort
 • hur du tar bort hårddiskar från en dator och installera i en annan
 • Hur du tar isär en IBM 3800 bärbar dator
 • grafikkort för bärbara TV-anslutning
 • hur man installerar en Epson Stylus cx6400 skrivaren utan disken
 • HP Officejet 6100 felsökning
 • hur man uppgraderar en Sony Vaio rc210g grafikkort