Dator > de typer av masslagringsenheter en dator

 • de typer av masslagringsenheter en dator


 • Masslagring hänvisar till lagringsenheter som lagrar information kan läsas av en dator. Det har funnits många olika typer av masslagringsenheter. I det förflutna, masslagringsenheter som diskettenheten och bandstationer användes, men 2010 de i regel har ersatts av minnen med högre kapacitet.

  Hårddiskar

  uppfann Ursprungligen av en IBM ingenjör år 1956 har hårddisken blivit den vanligaste masslagringsenhet i datorvärlden. Nästan alla moderna datorsystem har en hårddisk installerad. Moderna hårddiskar normalt finns i två varianter: den interna hårddiskar och externa hårddiskar. Interna hårddiskar är byggda för att monteras i en dator case. Many har kretsar utsatta och saknar skydd från omgivningen. Externa hårddiskar har inhägnader som tillåter dem att hanteras utan risk för skador. De är utformade för att vara portabel, så att du kan ta dem från dator till dator.

  Optiska skivor

  Optiska skivor är löstagbara lagringsenheter som läses av en laser-sensor. Den första optiska skivor som används för datalagring var skrivbara cd-skivor eller CD-skivor, och återskrivningsbara cd-skivor eller CD-RW-skivor. De är i stort sett samma som CD-skivor används för musik, men de kan skrivas på av en billig enhet i datorn. CD-RW-skivor skiljer sig från CD-skivor av det faktum att CD-RW-skivor tillåter användaren att ta bort filer och skriva på skivan igen. De typiska CD-R eller CD-RW kan innehålla upp till 700 megabyte data. CD-skivor följdes av olika versioner av skrivbara och återskrivbara DVD. Digital video-skiva, eller DVD, är en optisk skiva format med 4,7 gigabyte kapacitet. Även DVD-skivor används främst för lagring och uppspelning av digital video, kan de användas för att lagra alla typer av digital fil.

  USB Flash Drives

  USB-minnen (även känd som minnen) blev populär som en sätt att lagra och transportera stora filer. De består av ett litet kretskort, flashminne chips, en plastlåda och en USB-kontakt. Med sin ringa storlek, stor kapacitet och förbättrad tillförlitlighet, har USB-minnen alla utom ersättas disketter och optiska skivor som dominerande bärbar masslagringsenhet.

  Solid-State Drives

  Solid State-hårddiskar, även känd som SSD-enheter är masslagringsenheter avsett att ersätta hårddisken. En SSD liknar en vanlig hårddisk, eftersom den använder samma anslutningar och gränssnitt, men istället för en snurrande Diskettstationer, använder den halvledarminne. SSD har extremt snabb läsa och skriva gånger eftersom de inte förlita sig på rörliga delar för att fysiskt "söka" för uppgifter. Solid State-hårddiskar har förbättrad tillförlitlighet eftersom det inte finns några mekaniska delar för att misslyckas eller slits ut.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:nackdelarna med en pc ljus penna

Relaterade artiklar


 • hur du kontrollerar att den trådlösa omkopplaren på datorn är på (hp pavilion 502n)
 • hur man byter moderkort på en Dell 4100
 • hur man bränner en mini dvd
 • canon 9100 skrivare felsökning
 • hur du hittar ljudkortet i en Dell Inspiron 1501
 • hur man fixar en Lexmark X5470 skrivare
 • hur att fylla bläck cartidges i en Epson cx7400 skrivare
 • hur man använder ett trådlöst internet webbkamera
 • problem med kabelmodem
 • Installera programvara för HP Deskjet 648c skrivare