Dator > datorchips information

 • datorchips information


 • Den integrerade kretsen utvecklades samtidigt av två olika forskare på 1950-talet. Varje datachip är en integrerad krets. Sedan den första integrerade kretsen visades i 1958, har datachip tekniken har blivit mindre och mer komplexa. Kisel, en gemensam och tillgänglig element är den viktigaste material som används för att skapa dessa halvledande integrerade kretsar

  Integrated Circuit

  En dator. chip är en mycket liten krets. En elektrisk krets har typiskt flera delar. Konventionella elektriska kretsar kan innehålla transistorer, dioder och ledningar. Alla dessa delar tar upp plats. Att bygga mindre enheter, hade elektriska kretsar att krympa. Ett datachip är en hel krets tillverkad av ett litet block av kisel. Det är också känt som en integrerad krets.

  Historia

  Avancerade elektroniska anordningar som behövs för elektriska kretsar med många komponenter. Bygga och ansluta dessa komponenter tog upp massor av utrymme. 1958, Jack Kirby, en Texas Instruments ingenjör, lyckats göra en hel elektrisk krets och alla dess komponenter från en liten kisel chip. Robert Noyce, en av grundarna av Intel, arbetade på integrerade kretsar ungefär samtidigt som Kirby. Han var också framgångsrik. Båda männen är krediteras med att uppfinna den integrerade kretsen.

  Semiconductor

  En ledare leder ström eller låter elektron att flöda fritt genom den. En isolator leder inte elektricitet. En halvledare kan fungera som en dirigent eller en isolator. Kisel är en halvledare. Det är därför datachips är gjorda av kisel. Genom att lägga olika material som kisel kan den genomföra eller isolera el mer effektivt. Med ett material reagerar på olika sätt till el är nyckeln till uppbyggnaden av en integrerad krets. Detta är hur en hel elektrisk krets kan göras på en enda, liten block av kisel.

  Silicon

  Silicon upptäcktes i 19th century. Det är den näst vanligaste grundämnet i jordskorpan och bland de mest användbara. Kisel är en primär komponent i många byggnadsmaterial, glas och i sin kristallina form, integrerade kretsar. Silicon förmåga att fungera som en halvledare och dess blotta förekomst gör det ett idealiskt material för att skapa datorchips.

  Moores lag

  Den första integrerade kretsen var mycket liten, men ändå ganska enkelt. Mer komplexa kretsar skulle behöva vara lika små, eller mindre, men innehåller fler komponenter. Gordon Moore, en pionjär med datachip jätte Intel uppgav att antalet transistorer på ett datorchip skulle fördubblas vartannat år. Moores lag har hållit riktigt sedan 1965, med Intel som att införa ett datachip med två miljarder transistorer 2010.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en Fujitsu LifeBook serien e 6.550 disk

Relaterade artiklar


 • hur du installerar kortet SanDisk TransFlash
 • hur man använder scannern på en HP G85
 • hur man väggmontering en bärbar dator
 • hur du ansluter en PC till en Sanyo TV
 • hur du tar bort en smart chip från en HP Business Inkjet 1200
 • hur man byter hårddisk i en IBM 6350 35u
 • hur man får cd-enheten att arbeta på en gateway laptop
 • datainsamling och data katastrofåterställning
 • hur ta reda på hur mycket RAM är i en T2000
 • Felsökning PC fall ledningar