Dator > Vad är en elektronisk whiteboard?

 • Vad är en elektronisk whiteboard?


 • En elektronisk whiteboard tillför en högteknologisk dimension traditionell styrelse-baserad undervisning. Denna anordning visar en fullskalig dator presentation på dess skärm samtidigt som den tillåter presentatörer och deltagare att interagera med data på skärmen direkt, genom användning av en speciell penna eller genom att manipulera information med sina fingrar. Wedgwood IT Group har hävdat att även grundskoleelever kan använda whiteboard som sysselsätter en enkel touch-baserat gränssnitt

  Syfte

  En elektronisk whiteboard kombinerar de bästa egenskaperna hos en dataprojektor och en standard whiteboard att skapa en interaktiv miljö för presentationer, enligt Pearson Longman. Dess anslutning till en dator källa, med hjälp av några speciella program, gör styrelsen en tryckkänsliga skärmen område tillåter presentatörer att flytta eller ändra data direkt från styrelsen själv. De stora projiceringar på brädet låter varje åskådare i rummet för att få en klar bild av presentationen.

  Program

  Elektronisk whiteboards se en mängd olika användningsområden inom utbildning och näringsliv. Enligt Wedgwood IT Group, tillverkare ofta bunt marknadsspecifika mjukvara med deras whiteboards, till exempel diagram eller grafer för olika skolklasser eller industriella applikationer. Ett program som kallas ett personligt svar systemet ger möjlighet till interaktiva rösta med bland presentationen deltagare.

  Typer

  Elektronisk whiteboards projektet sin image antingen från framför skärmen eller från bakom den. En front-planerade systemet använder en standard dataprojektor ansluten till datorn, medan en USB-kabel också matar interaktiva data från datorn till whiteboard, enligt Wedgwood IT Group. En bakre planerade systemet använder samma typ av data för foder, men annan skärm material som låter projektorn strålen sin bild från ett skåp bakom skärmen. Bakre projiceras kräver en utförligare setup men erbjuder fördelen av att inte blinka ett skarpt ljus mot presentatörens ögon. Mindre UN-skivor kallas copyboards inkludera sina egna små projektor kopplad till styrelsen av en overhead arm.

  Drift

  För att använda en elektronisk whiteboard, användare aktivera interaktiv programvara och slå på whiteboard skärmen. När projektorn visar bilden på tavlan, motsvarar whiteboard och titta på skärmen verksamhet till området på datorskärmen. Vissa skärmar använder särskild elektromagnetisk scanning som kräver användning av en penna, medan resistiv teknik whiteboards reagera på beröring av ett finger, så att även små barn att interagera med skärmen information. Vissa whiteboards låter användarna interagera med antingen metod.

  Överväganden

  IKT Curriculum Support Team konstaterar att elektroniska whiteboards erbjuda förmån för interaktiviteten endast om lärare och presentatörer använda dem med detta syfte i åtanke. Presentatörer användes till mer passiva undervisningsmetoder kan hamna som löper genom hela demonstrationer utan att lämna över kontrollen av styrelsen att deltagarna, förnekar värdet av styrelsens specialfunktioner. Handledaren bör uppmuntra eleverna att samarbeta med whiteboard, korrigera varandras misstag och använder styrelsens mångsidighet att inspirera till nya idéer.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:trådlös teknik säkerhetsfrågor

Relaterade artiklar


 • hur man startar från en USB-penna
 • hur du skannar bilder på en HP G4050 scanner
 • hur du kopierar bilder till en DVD
 • hur man fixar döda dator batterier
 • lägga till en annan hårddisk till din dator med Windows XP
 • hur man fixar videon kontakten i en bärbar dator
 • HP 7410 ADF Roller felsökning
 • Hur man köper rätt dvd drivrutin för din dator
 • hur man rengör st pop ups med administrativa verktyg
 • hur du ställer in Belkin 802,11 g