Dator > Dynamic Host Control Protocol

 • Dynamic Host Control Protocol


 • Dynamic Host Control Protocol (DHCP) är automatiserad process används för att tilldela Internet Protocol (IP) adresser till enheter i ett datornätverk. DHCP utvecklades som en ersättning för Bootstrap Protocol (BOOTP) och driver liknande detta protokoll samtidigt som bördan som krävs för att administrera DHCP aktiverat nätverk. När en DHCP-server är konfigurerad och rätt att tjänstgöra på ett datornätverk kräver processen med IP-adresser något administrativt ingripande så länge DHCP-server är väl fungerande.

  Du behöver:.
  EIDE att SCSI-omvandlare

  DHCP: Förenkla IP-adress Management

  DHCP-protokollet ger en betydande fördel jämfört med andra metoder att tilldela IP-adresser genom att minska den tid och planering krävs för IP-adress förvaltning. DHCP ger central hantering av IP-adresser och eliminerar behovet av att manuellt konfigurera IP-adresser för enheter inom ett datornät. Med manuell eller statisk, IP-adressering, är datoradministratörer krävs för att manuellt konfigurera varje enhet i ett datornätverk IP-adress. Genom att använda DHCP-protokollet på en DHCP-server, enheter i datornätverk få adresser från servern automatiskt och administratörer har inget behov av att manuellt konfigurera individuella dators IP-adresser.

  Minska IP-adressering Fel DHCP

  manuell konfiguration av IP-adresser ökar möjligheten för fel som beror på att tilldela en IP-adress till flera enheter i nätverket eller av misstag tilldelar en ogiltig IP-adress. En DHCP-server som har konfigurerats på rätt sätt i ett nätverk men eliminerar risken för dessa typer av fel inträffar. Med DHCP, om inte DHCP-server programvara gör ett misstag, en osannolik händelse, kommer IP-adressen tilldelas varje enhet vara unika för denna enhet.

  IP-adresstilldelning för mobila användare

  Allteftersom populariteten för mobil uppkoppling enheter har ökat, DHCP ger en annan fördel jämfört med statiskt konfigurerade nät. Ibland en person som reser kan ha behov av tillgång till intranätet eller andra resurser på nätverket. På en statisk IP-nät, skulle användarens enhet kräver modifieringar av konfiguration av enheten för att aktivera anslutningar. DHCP-konfigurerat nätverk kunna ansluta till nätverket utan krav på att ändra konfigurationen av användarens enhet.

  DHCP-adress Pool

  För ett nätverk att använda DHCP adressering, krävs det nätverk som en DHCP-server är aktiverad i nätverk. De flesta hemnätverk routrar har inbyggda DHCP-servern in i systemet och ge DHCP funktioner automatiskt. Ett nätverk utan DHCP aktiverat anslutningsenhet krävs installation, konfiguration och godkännande av DHCP-servern för att börja använda DHCP.  DHCP-programvaran kräver konfiguration av IP-adressen poolen, nätmask och standard-gateway (tillval) för att börja tilldela IP-adresser. Adressen Poolen är de olika adresser som en DHCP-server använder för att tilldela IP-adresser till nätverksenheter. Ett prov adress pool skulle vara av samma form på följande: inledande IP-192. 168. 0. 10, sista IP-192. 168. 0. 100. När en DHCP-server tar emot en sändning begäran från en nätverksenhet för att få en IP-adress, ett nätverk DHCP-server tilldelar, eller "leasar" enheten en adress från det här IP-adress pool.

  DHCP-adress Leasing Process

  Processen för att erhålla en IP-adress via DHCP och en DHCP-server börjar med försörjning av ett nätverk aktiverad enhet. Den nätverkskort (NIC) i den upptäcker en nätverksanslutning och skickar en sändning över nätverket med en DHCP upptäcka paket. Som svar gjorde varje DHCP-server på nätverket segmentet svarar på DHCP begäran med en IP-adress från poolen av tillgängliga IP-adresser samtidigt bort denna IP-adress från poolen av tillgängliga IP-adresser. DHCP-adress svar från varje DHCP-server inkluderar IP-adress, nätmask, IP-adressen för DHCP-servern och den angivna tidsfristen att hyresavtalet för IP-adressen förblir aktivt.  den enhet som begär IP-adress får svar från DHCP-servrar och accepterar IP-adressen från den första servern ska svara, och det sänder ett budskap till den DHCP-servrar som en IP-adress har godtagits. Denna sändning har två funktioner: att låta DHCP-server som äger den accepterade IP-adress vet att det har accepterat IP-adress och att låta ytterligare DHCP-servrar i nätverket vet att de får tillbaka IP-adresser de skickas tillbaka till deras IP-adress pool för användning på andra enheter att begära IP-adresser.  Den valda DHCP-servern svarar sedan tillbaka till enheten för att bekräfta meddelandet och relä ytterligare information om nätverket, t. ex. standard-gateway och IP-adress Domain Name System (DNS) server.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:grundläggande Epson Stylus cx6000 skrivare felsökning

Relaterade artiklar


 • hur man byter hårddisk i en Solid State Disk laptop
 • dator Mod Tools
 • felsökning av en Toshiba Satellite A15-serien
 • hur man fixar eller reparera hp tonerkassetter
 • diy bärbar hårddisk
 • Hur man använder en Compaq Presario V2000 startdiskett
 • hur man kontrollerar hastigheter då fläkten
 • hur man fyller en bläckpatron på en Epson Stylus Color 300
 • hur man får TV-kanaler på en dator
 • hur man fyller en Canon MX850 bläckpatron utan återställning