Dator > hur man uppgraderar en thinkpad 2724 cpu

 • hur man uppgraderar en thinkpad 2724 cpu


 • Din bärbara dator centralenhet (CPU) är en elektrisk enhet i datorn som utför alla viktiga funktioner i datorns programvara. Ju snabbare din CPU, desto snabbare datorns programvara kommer att fungera. ThinkPad 2724 är en del av R40-serien. Den 2724 modellen kommer installeras med en Intel 1,3 GHz processor som kan uppgraderas till en 2 GHz CPU. Att få tillgång till CPU är lite knepigt. Det kräver en fullständig demontering av ytterhöljet av den bärbara datorn

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Liten platt skruvmejsel.
  ESD armband.


  1.
  Stäng av datorn och koppla ur strömkabeln. Stäng LCD-skärmen och placera den bärbara datorn nedåt. Skjut på batterifacket s låsfliken tills batteriet är befriad från sitt fack. Lyft batteriet ur den bärbara datorn och ställ in den ur vägen.
  2.
  Fäst en ESD (elektrostatisk urladdning) armband på handleden. Fäst utvidga tråden klippet till ytterhöljet av den bärbara datorn. Detta förhindrar elektriska skador på din bärbara dator och elektriska stötar till dig själv som orsakas av statisk elektricitet.
  3.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna som håller fast tangentbordet på plats. Skruvarna ligger i närheten av mitten på nedre hölje av den bärbara datorn och är ungefär tre till fyra inches från varandra.
  4.
  Tag i låsfliken nedanför mellanslagstangenten. Tryck på fliken framåt och dra tangentbordet från datorn tills tangentbordets bandkabeln är synlig. Koppla loss flatkabeln från moderkortet och ta bort tangentbordet från datorn och ställ den åt sidan.
  5.
  Leta gångjärnskåporna på vänster och höger sida av skärmen. Bestäm gångjärnsskyddet du vill ta bort först. Använd en platt skruvmejsel för att bända bort gångjärnsskyddet. Upprepa detta steg för varje gångjärnsskyddet du tar bort.
  6.
  Leta kylfläkten montering på övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Ta bort de fyra behåller Phillips-skruvar. Koppla bort kylfläkten kabel från moderkortet. Lyft ut fläkten ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Detta kommer att avslöja CPU chip.
  7.
  Använd en platt skruvmejsel för att sätta på CPU låsskruven motsols, från den låsta position till upplåst läge. Den låsta och olåsta positioner anges med låsta och olåsta hänglås symboler. Ta tag i sidorna av CPU-chip och lyft CPU ur den bärbara datorn.
  8.
  Upprepa proceduren i omvänd för att installera den nya processorn chip.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du ställer in en SCSI-hårddisk id

Relaterade artiklar


 • hur man byter hårddisk i en Solid State Disk laptop
 • hur man rengör st pop ups med administrativa verktyg
 • HP Scanjet scanner tutorial
 • hur man fyller en to692 kassett Epson
 • Vaio PCG-TR2 hårddisk byte
 • hur man byter en bärbar dator skärm med en 770z skärm
 • hur man ansluter en fax till PC
 • hur man ladda ett batteri för bärbar dator för första gången
 • hur man byter en högljudd hårddisk på en Dell gx280
 • hur att torka en HP Pavilion Slimline s7520n pc