Dator > hur man byter en Dell Latitude moderkort CPX laptop

 • hur man byter en Dell Latitude moderkort CPX laptop


 • Alla bra elektronik misslyckas så småningom oavsett hur väl de tas om hand. I en bärbar dator som Dell Latitude CPX, vissa delar som moderkortet är lika viktiga som motorn i en bil. Många komponenter är inbyggda i Dell Latitude CPX laptop moderkort och om en av dessa komponenter misslyckas är det mer kostnadseffektivt att byta hela moderkortet än att försöka reparera den enda komponent

  Du behöver:.
  Kit ersätter moderkortet .
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Mikroprocessor extractor verktyg.

  Demontering


  1.
  Stäng av datorn genom att välja "Stäng" på Windows-menyn. Stäng locket laptop.
  2.
  Koppla bort nätadaptern och alla andra kablar som kan anslutas till Latitude CPX.
  3.
  ta bort batteriet. Ta bort det andra batteriet (om installerat).
  4.
  Bort enheter från modulfacket om den finns.
  5.
  Vänd den bärbara datorn upp och ner och ta bort de sju Phillips-skruvarna märkta med en cirkel "k" som finns på den bärbara datorn botten, vrid sedan laptop rätt sida upp och öppna locket.
  6.
  Sätt en liten platt skruvmejsel under den tomma på tangentbordet och lyft upp på höger sida av tangentbordet. Lyft tangentbordet bort från handledsstödet och rotera över den vänstra kanten av datorn. Koppla bort tangentbordet och spåra kablar stick och ta bort tangentbordet församling.
  7.
  Bort displayen monteringen genom att stänga locket och ta bort de fyra skruvarna märkta med en cirkel "d" från datorns baksida. Öppna locket och koppla bort bildskärmskabeln från moderkortet genom att dra rakt upp. Lyft displayen locket och bänd gångjärnsskyddet loss från flikarna på den nedre delen av den bärbara datorn försiktigt med platt skruvmejsel.
  8.
  Vänd datorn upp och ned och ta bort fem skruvarna märkta cirkel "p," vända laptop rätt sida upp, koppla bort Palm-resten-kabeln från moderkortet och sedan ta bort palmer resten församling.
  9.
  bort de tre skruvarna från mikroprocessorn sköld, lossa de tre skruvarna på mikroprocessorn sköld, ta bort skruven som säkrar mikroprocessorn skölden stag sedan bort mikroprocessorn sköld.
  10.
  Vrid termisk kylning montering arm upp och bort innan du använder verktyget mikroprocessor fläkten för att ta bort mikroprocessorn från moderkortet.
  11.

  Ta bort alla PC-kort och tomma kort från PC-kortplatsen och se till att ingen av de ejektor PC-kortet flikar sträcker sig från PC-kortplatsen.
  12.
  Ta bort de två skruvarna som håller moderkort montering.
  tretton.
  Avlägsna skruv och bricka säkra modemet församling lyft sedan upp och ta bort modemet.
  14.
  Lyft moderkortet ur botten på datorväskan.

  Montering


  1.
  Överför minneskort från det gamla moderkortet till det nya moderkortet. Installera den nya moderkortet.
  2.
  Tillbaka modemet. Byt ut två moderkort monteringsskruvar.
  3.
  Tillbaka mikroprocessorn, handledsstödet, visa och församlingar tangentbordet. Byt modulfacket enheter, PC-kort eller ämnen, och byt batteriet /batterierna.
  4.
  Återanslut nätadaptern.
  5.
  Sätt in disketten eller CD-skiva som medföljde moderkortet utbytessats till rätt enhet innan du slår på datorn. Följ instruktionerna på skärmen för att programmera talsystemet tag i det nya moderkortet.

  Tips och varningar


 • BIOS (Basic Input /Output System) marker belägna på moderkortet finns det talsystem taggen från Dell. Detta nummer är också placeras på en streckkod som sitter på undersidan av den bärbara datorn. Moderkortet ersätta kit innehåller en diskett eller cd-rom som innehåller ett program för att överföra det antal service tag till det nya moderkortet.
 • Du får inte känna av effekterna av varje enskild statisk urladdning men din laptop kommer och kan skadas allvarligt. Skydda din Dell Latitude CPX genom att bära en anti-statisk armbandet och använda försiktighet vid hantering av datorkomponenter.
 • Tvinga inte några komponenter vid montering eller demontering. Om objekten inte kommer att ansluta enkelt, kontrollera att de blir lämnade korrekt för att undvika skador på komponenter.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man installerar en HP grafikkort

Relaterade artiklar


 • hur du ställer in en HP trådlös skrivare med en bärbar dator och ingen router
 • hur man byter en död hårddisk i en Dell 4400
 • HP dv9000 laptop tangentbord ersättning
 • hur man använder den valfria portar på min hp pavilion
 • hur man installerar wd2500 BJ WD hårddisk i Compaq Presario 6000
 • hur man byter en Pentium 4 CPU-chip dimension 4300
 • Så här åtgärdar tråkiga bläck färg på en kanon W6200 skrivare
 • hur isär en laptop lcd
 • hur man installerar en begagnad hårddisk
 • hur man kan kopiera och klistra in en pdf-fil