Dator > hur du tar bort tangentbordet spärren från en Dell Inspiron 1501

 • hur du tar bort tangentbordet spärren från en Dell Inspiron 1501


 • Eftersom tangentbordet spärren (även känd som tangentbordet kontakten spärr) för en Dell Inspiron 1501 är hårdkodade till moderkortet, för att ta bort tangentbordet spärren måste du ta bort hela moderkortet. Tangentbordet spärren håller kabeln som går från tangentbordet till moderkortet ansluts till moderkortet så det kommer att fungera. Ta bort denna spärr i sig (om det var möjligt) kan resultera i kabeln kopplas loss medan den bärbara datorn är i bruk

  Du behöver:.
  Dell Inspiron 1501Phillips skruvmejsel (icke-magnetiskt) platt skruvmejsel (icke- magnetiserade) Hex skruvmejsel (icke-magnetiskt).


  1.
  Vänd laptop över med botten uppåt och gångjärnen mot dig, ta sedan bort batteriet längst upp till höger på den bärbara datorn genom att trycka på batteriet spärren placerad under batteriet till vänster. Pushing batterispärren kommer att orsaka att batteriet dyka upp ur batterifacket, då du kan lyfta och dra ut batteriet ur facket.
  2.
  Ta bort hårddisken . Ta bort de två skruvarna (inte de i den djupa hål) längs den högra sidan av den bärbara datorn precis under där batteriet var, då grepp skåran på hårddisken ligger mellan de två skruvarna och dra hårddisken till rätten att ta bort det.
  3.
  Ta bort den optiska föraren genom att ta bort skruven strax nedanför det nedre vänstra hörnet av där batteriet var. Använd en skruvmejsel för att trycka in skåran som finns under skruven du bara bort till vänster, vilket gör att den optiska enheten för att sticka ut från sidan av datorn. Grip enheten och dra den till vänster för att ta bort den.
  4.
  Ta bort plastkåpan nedanför där batteriet var (det finns bara en plastkåpa på undersidan av den bärbara datorn ). Ta bort de två skruvarna, lyft sedan upp plastlocket.
  5.
  Ta bort minnesmodulen (er) genom att trycka på metall clipsen på båda sidor av varje minnesmodulen från varandra på samma gång. Detta gör att minnesmodulen att pop-up i vinkel. Dra modulen från facket att ta bort den.
  6.
  Bort modemet ligger i den nedre delen av samma utrymme som minnesmodulen (under skyddsplast). Ta bort den enda skruv i nedre högra hörnet av rummet och koppla bort modemet genom att dra kabeln på avstånd från den vänstra sidan av den rektangulära modem. Lyft modemet ur det utrymme att ta bort den.
  7.
  Ta bort de återstående 15 skruvarna från botten av den bärbara datorn. Det finns fyra längs den övre kanten, fyra längs den nedre kanten, två på vardera sidan av de två skruvarna som du tog bort för hårddisken, en till höger om batterilåset, en till vänster om plastlocket du tog bort för minnesmodul, och en ca 2 "till vänster om denna skruv.
  8.
  bort de två skruvarna (en på vardera änden) från baksidan av den bärbara datorn. Baksidan av den bärbara datorn är sidan med gångjärnet. Dessutom ta bort de två insexskruvarna på båda sidor av den blå, trapetsformade VGA-kontakt med den sexkantiga skruvmejsel.
  9.
  Öppna skärmen så bred som det går, och sedan sätta en platt skruvmejsel mellan den högra sidan av gångjärnet locket och den bärbara datorn för att bända upp gångjärnsskyddet bort. Dra gångjärnsskyddet från höger till vänster för att ta bort den. Gångjärnsskyddet är plastbiten med strömbrytaren på den. Det ligger ovanför tangentbordet.
  10.
  Ta bort tangentbordet genom att skruva den över "F4" och "Paus" nycklar, därefter lyfta upp den en aning. Lyft upp på tangentbordet spärren sitter under där mellanslagstangenten var och skjut sedan ut tangentbordskabeln av kontakten. Lyft upp tangentbordet för att ta bort den.
  11.
  Ta mini-PCI-kort finns i det övre högra sidan av den bärbara datorn under höger gångjärn. Dra upp på guld kontakter för den svarta och vita kablar för att koppla dem. Dra upp på kortet och ta bort det från den bärbara datorn.
  tolv.
  bort displayen. Skruva den enda skruv på varje gångjärn. Dra upp den dragfliken finns överst på den bärbara datorn i utrymmet till vänster om där mini-PCI-kort var. Lyft upp skärmen för att ta bort den.
  13.
  Ta bort handledsstödet. Dra upp på pekplattan när du kopplar bort den. Pekplattan är placerad till höger på tangentbordet kontakten. Dra upp på standby-knappen kontakten som sitter bredvid det översta högra hörnet där mini-PCI-kortet brukade vara. Skruva den enda skruv längst upp i mitten på den bärbara datorn. Lyft upp handledsstödet och använda fingrarna för att skilja den från botten av den bärbara datorn.
  14.
  Bort fläkten. Fläkten är i det övre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Det finns en skruv i det övre vänstra hörnet och en på det nedre högra hörnet som måste tas bort. Lossa kabeln till höger längst ned till höger skruv på fläkten genom att dra upp på kontakten. Lyft ut fläkten upp för att ta bort den från den bärbara datorn.
  15.
  Ta bort termisk kylning montering och processor. Skruva loss de fyra skruvarna på torget kyla församling med kopparrör som går genom den. Skruvarna är märkta 1-4. Skruva dem i nummerordning, lyft sedan upp på kylning församlingen att ta bort den. Med hjälp av en platt huvud skruv, vrid skruven under processorn sitter under kylningen församling du bara bort. Vrid skruven moturs tills det tar stopp. Lyft upp processorn för att ta bort den.
  16.
  Ta bort ExpressCard-kortplatsen. ExpressCard är placerad på mitten till höger av den bärbara datorn. Lossa de tre skruvarna längst upp i facket, de två på vänster sida, och en på nedre högra hörnet av facket. Lyft ut ExpressCard-facket att ta bort den.
  17.
  Bort moderkortet. Ta bort den enda skruv i det övre vänstra hörnet av den gröna moderkortet och den enda skruv i det nedre vänstra hörnet. Lyft moderkortet ur botten hölje av den bärbara datorn att ta bort den.

  Tips och varningar


 • Om inget annat anges, alla skruvar kräver Phillips skruvmejsel.
 • Touch en bit metall innan du rör inuti komponenter för att förhindra skador från statisk chock. Dessutom kan öppna den bärbara datorn upphäva tillverkarens garanti.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du tar bort hårddiskar från en dator och installera i en annan

Relaterade artiklar


 • Felsökning Hewlett-Packard Deskjet 882C
 • hur man startar en Compaq nc6120 bärbar dator
 • en beskrivning av olika typer av minneskretsar
 • Hur konvertera videoband på ett Memory Stick
 • användning av en dataprojektor
 • hur man använder en parallellkabel, seriell eller USB-kabeln
 • hur man kan stoppa ups Bubble Pop på en dator
 • Hur får man en dator att känna igen ett operativsystem som finns på en extern hårddisk
 • hur man fyller en to692 kassett Epson
 • hur man gör en USB-kabel till en serieport