Dator > datainsamling och data katastrofåterställning

  • datainsamling och data katastrofåterställning


  • Med den senaste spridningen av katastrofer världen över, har katastrofåterställning planeringen blivit mer central för alla företag och organisationer. Riskanalys är en betydande del av katastrofåterställning planering, och goda förfaranden för uppgiftsinsamling öka precisionen i riskanalysen

    Risk. Analys och Business Impact Analysis

    Riskanalys består främst av datainsamling och analys. Processen omfattar identifiering av potentiella hot mot ett företag, att fastställa sannolikheten för varje hot materialiseras och sätta ett värde på effekterna av en materialiserad hot. Vissa risker finns i den geografiska placeringen av ett företag. Vissa är inneboende i de anställda att ett företag hyr. Fortfarande andra risker är en del av en organisations viss funktion. Exempelvis gör ett företag som tillverkar sprängämnen vissa bestämda risker varje dag precis som en funktion av vad det gör. Förfarandet med att hänföra dollarns värde på effekterna av en viss risk heter Business Impact Analysis.

    Datainsamling

    För en organisation för att avgöra var de skall investera sina riskreducerande resurser, måste den bedöma effekten av att förlora en viss verksamhet för en given tidsperiod. BIA processen använder normalt frågeformulär för att samla in dessa uppgifter. Varje avdelning måste svara på en rad frågor om dess funktion och effekterna av att förlora förmågan att utföra detta uppdrag. Några av de typiska frågor är följande:



    Hur länge kan detta avdelning funktion med någon utrustning eller informationsteknik tillgång

    Lista mest? kritiska uppgifter denna avdelning utför, både automatiska och manuella.

    Identifiera frekvensen av de listade uppgifterna. Listan med frågor bör vara så fullständig som möjligt för att samla in erforderlig information.

    Insamlingsmetoder

    Ofta är frågorna distribueras till olika avdelningar (inklusive IT) på papper, och ansikte mot ansikte intervjuer är ibland krävs. Dessutom kan en organisation använda en elektronisk enkät för att samla in data. Användare är bäst lämpad att besvara de frågor som avser deras särskilda avdelning och är därför den bästa källan till information. Målet är att säkerställa att processen är inte så mycket av en belastning för den affärsenhet att frågeformuläret ges låg prioritet, eller ännu värre, är hastigt och felaktigt besvarade att ta bort det från listan över uppgifter.

    Montering och analysera data

    Efter svaren på dessa frågor samlas in, den verkliga riskanalys kan börja. Riskanalysen laget kan fortsätta att sortera ut de data och få ett grepp om vad de verkliga effekterna av en katastrof skulle ha på de olika avdelningarna och verksamheten som helhet. Teamet åstadkommer detta genom att klassificera de data som har samlats in, tilldela värden och mäta de rapporterade effekterna. Detta kan översättas till en dollar inverkan på verksamheten, vilket ger inriktningen på var att spendera riskreducerande dollar. Förbehållet är att resultaten bara är så noggrann som den information som ges i svar på frågeformuläret. Därför är det av yttersta vikt att de olika affärsenheterna i en organisation tänka efter och svara ärligt och korrekt. Även om frestelsen är riktigt att säga att varje driftstopp alls är oacceptabelt, detta är knappast fallet för de flesta affärsfunktioner.

    Planera för Disaster Recovery

    När verksamheten använder uppgifterna för att investera i riskreducerande strategier, exempelvis backup, offsite lagring, återvinning avtal plats och utbildning, utvecklar planen för återhämtning efter en katastrof. Denna plan bör dokumenteras väl, och insamlingen av uppgifter från BIA är av yttersta vikt i planen. Denna information identifierar de affärskritiska funktioner som blir den prioritering av återvinning i händelse av en katastrof. Det är också nödvändigt att företaget utveckla ett bra träningsprogram för att kommunicera planen och att företaget testar planen regelbundet och gör förbättringar.

    Framgångsrik återhämtning

    Om korrekta uppgifter har samlats in har analysen varit grundlig och en solid plan har utvecklats, testats och förfinats, är en organisation i ett mycket bättre läge vid vissa katastrofsituationer. Planerna utvecklades från de insamlade uppgifterna kan aktiveras, kritiska funktioner kan återvinnas med lämplig prioritet och verksamheten kan fortsätta sin verksamhet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man fixar för Windows 95 registret på hårddisken





Relaterade artiklar


  • hur du redigerar analog video
  • hur man gör en återställnings-CD på en dimension 9150
  • canon ip 2600 bläck Refill instruktioner
  • lägga till en annan hårddisk till din dator med Windows XP
  • hur man sätter videospel på tomma DVD-skivor
  • HP 7410 ADF Roller felsökning
  • hur man rengör och fylla en skrivarpatron
  • hur man installerar DDR2-minne på en Acer Aspire bärbar dator
  • hur man skriver ut ett A3 dokument på en en HP cp1700 i Vista
  • hur man tråd en dator