Dator > Vad är LightScribe?

 • Vad är LightScribe?


 • Sedan inspelningsbara CD-skivor först blev populära bland konsumenterna har det funnits olika märkning och organisering av lösningar som finns. Skriva på toppen av en skiva med en märkpenna kommer ofta att få jobbet gjort, men det saknar professionalism och självhäftande etiketter är ofta svåra att tillämpa. LightScribe är en ny teknologi som använder ljus i samband med ett speciellt färgämne som tillämpas på toppen av LightScribe-skivor för att skapa etiketter med lätthet

  Du behöver:.
  Skruvmejsel

  Historia <.

  LightScribe har utvecklats av Hewlett-Packard och släpptes första gången 2004. Hewlett-Packard licenser för närvarande tekniken till många olika tillverkare av både hårdvara och optiska medier, vilket garanterar en uppsjö av LightScribe alternativ för konsumenten. En färsk översyn av teknik tillåter LightScribe CD-och DVD-skivor av olika färger, utöver den ursprungliga sepia-skivor.

  Så fungerar det

  LightScribe-skivor är belagda med ett speciellt färgämne som ursprungligen osynlig för det mänskliga ögat. När lasern i en LightScribe-kompatibel enhet lyser ljus på olika delar av skivan, är färgen aktiveras och producerar gråskala grafik eller text direkt på etikettsidan av skivan. På grund av den specifika komponenter inblandade i denna process, gjorde både LightScribe media och en brännare för att arbeta med LightScribe krävs för att skapa LightScribe-etiketter.

  Funktioner

  LightScribe kan bränna både text och bilder till hela etikettsidan på skivan. För att spara tid kan du också välja att märkningen "innehåll läget" som gäller en ram runt mitten av skivan, eller "titel läge," som brinner mindre text och bilder i en enda cirkel runt skivan. Extra text och bilder kan alltid läggas till en LightScribe design vid en senare tidpunkt, om skivan måste relabeled.

  Fördelar

  LightScribe-etiketter ser mer professionell än handgjorda etiketter och är mycket lättare att tillämpa än självhäftande etiketter. Till skillnad från självhäftande etiketter, lägger LightScribe inte några ytterligare tjocklek på skivan, och LightScribe-etsade skivor är kompatibla med alla enhet som kan läsa inspelningsbara media. LightScribe kan upptäcka om de presenteras med etikettsidan eller datasidan av en skiva, fånga brinnande misstag och minska antalet förstörda skivor.

  Future

  LightScribe-kompatibla enheter levereras nu som standard på nya datorer från flera tillverkare. Även om LightScribe-tekniken är för närvarande endast kan producera gråskalebilder, utesluter Hewlett-Packard inte möjligheten av en färg LightScribe processen i framtiden. Medan optiska skivor kommer utan tvekan att bli en viktig form av lagringsmedia för kommande år, är deras dominans hotas av solid-state-minne, som erbjuder högre kapacitet och bekvämt skriva kapacitet.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter en högljudd hårddisk på en Dell gx280

Relaterade artiklar


 • hur man överklockar ett nvidia gf7050 grafikkort
 • hur du ställer in scannern för hp 4550
 • hur man byter en lcd inverter på en Presario 2100
 • hur man byter strömkälla i en stationär PC
 • installerar Lexmark Z25 och Z35
 • hur du ställer in Belkin 802,11 g
 • hur du sparar data när datorns operativsystem kraschar
 • Hur man använder en Wii Remote på en PC
 • hur man hittar en leverans ersättningskraft för Sony Computer
 • hur man installerar en förinstallerad hårddisk till en Compaq D510