Dator > HP Deskjet-skrivare 4240 felsökning

 • HP Deskjet-skrivare 4240 felsökning


 • Med HP Deskjet 4240 är en skrivare i HP: s allt-i-ett-skrivare familj. Den Deskjet 4240 funktioner inkluderar en traditionell skrivare, skanner och kopiator. Även om alla dessa funktioner är bekvämt förpackade i en produkt, flera funktioner lämnar mer utrymme för tekniska frågor eller problem att uppstå. Till exempel kan det 4. 240 kan skriva ut, men du kanske har problem med skanning eller kopiering

  Du behöver:. .
  Clean, luddfri clothGlass renare


  1.
  Skriv en självtestrapport på HP Deskjet 4240 eftersom det första steget i felsökningen. Tryck och håll ner "Power" och "Avbryt"-knapparna. Släpp båda knapparna och självtestrapporten utskrifter. Granska rapporten. Om du ser något saknas, är suddig eller randig linjer, kan du behöva ändra dina skrivarpatroner. Om rapporten inte skriva ut, kan du ha ett pappersstopp eller andra problem.
  2.
  Papperstrassel om du får ett papper meddelande sylt fel på skrivaren eller dator. Stäng av skrivaren och öppna den bakre luckan. Hitta och ta bort papper som fastnat. Dra ut alla herrelösa bitar av papper som kan ha slitit av under borttagningen.
  3.
  Ladda papperen om du får ett "Slut på papper" felmeddelande. Ta bort papperet från inmatningsfacket på framsidan av HP 4240. Placera den sedan igen och försöka utskriftsjobbet på nytt.
  4.
  Rengör skannerglaset om du upplever vertikala band, linjer eller streck i några kopior eller skannar. Stäng av skrivaren och öppna locket för att exponera skannerglaset. Spraya rengöringsmedel på din trasa och torka av skannern. Torka skannern med en torr trasa och prova skanning eller kopiering igen.
  5.
  Gör en tom kopia för att avgöra om du behöver ha skrivaren på service. Fyll på vanligt vitt papper i pappersfacket och tryck på "Start Copy"-knappen på skrivaren. Om kopian innehåller strimmor, band eller linjer, kan du behöva ha skrivaren på service.
  6.
  Återställ HP Deskjet 4240 om skrivaren fortfarande inte svarar. Slå på skrivaren och sedan dra ut nätsladden både från vägguttaget och på baksidan av skrivaren. Vänta 15 sekunder och anslut sedan nätsladden igen in i väggen och sedan din skrivare. Prova skriva ut, skanna eller kopiera jobb igen.
  7.
  Avbryt alla utskrifter på din dator. Dubbelklicka på skrivarikonen i datorns system bricka, som ligger i det nedre högra hörnet på din dator. Välj ett utskriftsjobb och klicka på "Avbryt". Försök utskriftsjobbet igen.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man kan kontrollera en Seagate hårddisk garanti

Relaterade artiklar


 • Hur du tar isär en bärbar dator
 • Vilka är tillbehör till en handdator?
 • hur man skapar visitkort på en HP Deskjet-skrivare
 • hur du ställer in en trådlös bärbar dator med en skrivare
 • användningsområden för projektorer
 • hur man sätter videospel på tomma DVD-skivor
 • hur man kan jämföra hårddisk hastigheter: SATA vs ide
 • hur man gör en IDE till USB-adapter
 • hur du uppdaterar DDR2-minne på en bärbar dator
 • typer av CPU kylning