Dator > vad är en diod församling?

 • vad är en diod församling?


 • Diod församlingar, mer korrekt kallas diod matriser är grupperingar av dioder ofta till en enda dubbel-inline-paketet (DIP) liknar en integrerad krets (IC) som lämpar sig för soldatlivet till styrelser eller sätter in uttag. Diode arrayer finns i olika typer av grupperingar där dioderna kan vara individuellt isolerade eller redan sammanlänkade gemensamt sätt att underlätta enklare konstruktion av större kretsar. Även om det finns specialiserade typer av diod arrayer finns ett antal standard paket tillgängliga.

  gemensamma Anod Arrays

  Vanliga anod arrayer är en särskild typ av diod församling där alla dioder som ingår i paketet har alla deras sammankopplade anoder insidan av DIP. En enda stift på DIP (vanligen stift nummer 14 på en standard 14-stifts DIP) underlättar tillgång till denna samtrafik. Varje återstående stift leder till en enda katod i en av dioderna i paketet dock, beroende på antalet dioder i arrayen, kan det finnas obehövliga stift inte har något samband.

  gemensam katod Arrays

  gemensam katod array är en annan vanlig typ av diod montering paket. I dessa DIPS är alla de enskilda katoder av dioder i DIP sammankopplade. Tillgång till denna samtrafik på en nit (vanligen stift nummer 14 på en standard 14-stifts DIP). Varje stift som fortfarande leda till en gemensam katod i en diod i paketet, kan det dock vara oanvänd stift beroende på hur många av dioder som det innehåller.

  Gemensamma Anod /Cathode Arrays

  Vanliga anod /katod församlingarna är lite mer komplicerade än övriga diod matriser. I dessa enheter separeras par dioder anslutna anod till katod. Den fria anoder för varje par av dioder är alla sammankopplade och tillgängliga på ett stift på DIP. Alla fria katoder är även sammankopplade och tillgängliga på ett annat stift. Dessutom leder en nål på DIP till mittpunkten av varje enskilt par dioder där de är anslutna. De särskilda plintnummer på dessa enheter variera beroende på tillverkare.

  Motoreffekt Diode Arrays

  På grund av den högre wattal kraven i strömkretsar, motoreffekt diod församlingar oftast kommer i ett paket annan form än som standard DIP (även om Dessa finns tillgängliga). Inneslutet i plaster, polyester, epoxi och andra material, matriser diod för användning i kretsar finns som innehåller dioder församlingar behövs en halv-våg, full-våg, och brygglikriktare. Dessutom kompletta reglerade kraftsystem finns också tillgängliga som innehåller alla dioder som krävs för att utföra sådana funktioner.

  Andra Diode församlingen Referenser

  Ibland du stöter omnämnandet av en "diod församling" som inte är en DIP eller andra förpackade komponenter. I dessa fall kommer "dioden församling" beteckning ofta från en tillverkare och hänvisar mer till en viss del än att en teknisk term. Dessutom kan du också se termen "diod församling" när man läser instruktionerna för montering av kretsen. När stött på, dessa hänvisningar hänvisar till en sub-montering av en större del (som ett kretskort) som innehåller en grupp av dioder som behövs för en väl fungerande sådan del.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du tar bort toppen av en lexmark 27 patron

Relaterade artiklar


 • hur du installerar ett nätverkskort på bärbara
 • felsökning av en Kodak 5000-serien skrivare
 • hur man byter grafikkort i en Dell Inspiron 1720 laptop
 • hur att fylla HP 17 färgbläckpatronerna
 • canon S200 skrivare felsökning
 • hur man byter en Lexmark z15 kassett skrivarbläck
 • hp pavilion underhållning pc dv6000 felsökning
 • Sony Vaio PCG-z505r felsökning
 • hur man använder digitala foton kort med en bärbar dator
 • hur man ansluter ett nvidia 64mb-grafikkort med TV-out