Dator > konvergens av digital teknik

 • konvergens av digital teknik


 • Eftersom Information Age fortskrider, fortsätter andelen teknisk utveckling för att öka dramatiskt. Exponentiell tillväxt i data-hastighet och lagringskapacitet, tillsammans med en stadig minskning av storleken på enheterna, har utlöst en pågående konvergensen av digital teknik. Som tekniker förbättras i kapacitet och expandera i omfattning, börjar de konvergera eller ta på varandras funktioner och likna varandra mer och mer. Konvergens fortfarande förekommer inom media, nätverk, konsumentelektronik och applikationer. I framtiden är accelerationen av konvergens en virtuell säkerhet, men ingen vet exakt vilken form det kommer att ta

  Media

  Tack vare digital teknik, tidigare separata medier samboende nu på internet. En enda webbsida kan kombinera text och stillbilder av den utskrivna sidan, ljudet av inspelad musik, rörliga bilder av TV och interaktiva applikationer av den personliga datorn. Det HTML5 specifikation, fortfarande är under utveckling och med 2010, utgör nästa stora steg i konvergensen mellan media, eftersom den lovar att integrera alla medier mer enkelt och sömlöst.

  Nätverk

  Internet, men utvecklades ursprungligen för att ansluta datorer, har delvis konvergerat med telefon och kabel-tv-nät. Internet bär nu en del av telefoni gång hanteras av telefonnätet. Den första VoIP (Voice-over-internet-protocol) Trafiken startade i mitten av 1990-talet. (Ny referens 3) På senare tid har telekommunikationsföretag utvecklat IPTV (Internet protocol television) som ett alternativ till traditionell kabel-TV.

  Consumer Electronics

  Det faktum att digital teknik är kanske ingenstans mer märkbar än i fråga om hemelektronik. Tillverkare kombinera ständigt tidigare diskreta funktioner och tjänster i en enhet. Utöver grundläggande röstsamtal och SMS, avancerade smartphones kan surfa på nätet, spela musik och video, och köra en mängd sofistikerade tillämpningar. Linjen mellan datorer och TV-apparater blir allt suddigt som datorer visa TV-innehåll och tv ansluta till Internet. (Ny referens 4)

  Program

  Internet har själv börjat konvergera med persondatorer. Med tillkomsten av "cloud computing", avlägsna servrar lagra filer och utföra datoranvändande stället för de enskilda datorn. Webbaserade applikationer göra mer och mer av det datorbaserade program som används för att göra. Det är nu möjligt att köra ordbehandlare, kalkylprogram, databaser och andra applikationer helt på molnet.

  Framtid konvergens

  Ingen vet den exakta sökvägen att konvergensen av den digitala tekniken kommer att ta i framtiden, men futurister föreställa sig en tid då alla medier, nätverk, kommer hemelektronik och applikationer konvergera till en perfekt enad och allestädes närvarande erfarenhet. Kanske anordningar för databehandling och telekommunikation kommer att bli så liten och så väl integrerad med människans biologi att de blir en oseparerbar del av vardagen tanke och perception.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man fixar en Lexmark X5470 skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man rengör st pop ups med administrativa verktyg
 • hur man byter en hårddisk i en bärbar dator Everex
 • hur man installerar nätaggregatet i ett eMachines t2482
 • hur man rengör jets på en Bubble Jet-skrivare
 • hur du tar bort ett faxmodem på Vista
 • hur du installerar en 2,5 "hårddisk
 • Felsökning Hewlett Packard 842c skrivare
 • hur man installerar en kontinuerlig bläcksystem
 • hur man installerar en förinstallerad hårddisk till en Compaq D510
 • hur man byter en hårddisk i en macbook aluminium