Dator > hur man byter moderkort på en Dell 4100

 • hur man byter moderkort på en Dell 4100


 • Stationära datorns moderkort innehåller alla de olika portar som används för att ansluta enheter som grafikkort. Dell Dimension 4100 moderkort ingår fem standard PCI-platser och en AGP-plats för expansionskort. Om du vill använda avancerade kort som PCI-Express-kort, måste du först byta ut moderkortet. Byta ut 4. 100 moderkort kräver att undanröja alla nuvarande komponenter som är anslutna till styrelsen och sätter tillbaka dem till den nya komponenten

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel.
  Ersätter moderkortet.


  1.
  Stäng av Dimension 4100 och dra ur alla kablar är anslutna till datorn. Placera 4100 på sidan med den vänstra sidostycket synliga.
  2.
  Vrid skruven på baksidan slutet av fallet moturs. Tryck in spärrarna på toppen och ned på panelen, skjut panelen till vänster och sedan dra bort panelen.
  3.
  Leta upp serie av sex rektangulära och horisontella expansionskort slots längst ner till vänster slutet av 4100 moderkort. Från och med början expansionskort, använd en stjärnskruvmejsel för att ta bort skruven säkra kortet till målet.
  4.
  Tag i fram-och baksidan ändar av kortet och dra ut kortet direkt upp och stänger av expansionsport. Upprepa processen med de återstående expansionskort.
  5.
  Leta reda på två rektangulära och vertikala minnesmodul hamnar i det övre högra änden av moderkortet. Tryck ner plasten säkra flikarna på toppen och botten ändarna på båda gröna minnesmodulerna.
  6.
  tag i toppen och botten ändarna av minnesmodulerna och dra bort dem från modulen hamnar. Leta reda på plast processorn svepning, som är placerad till vänster om minnet hamnar.
  7.
  Tryck på flikarna på vardera sidan av kåpan och dra kåpan från moderkortet. Koppla bort kabeln som går från torget kylfläkten till moderkortet. Tryck in flikarna på fläkten och ta bort fläkten från datorn.
  8.
  Dra bort spärren som håller torget metall kylflänsen till processorn. Ta bort kylflänsen från processorn och ställ den åt sidan. Dra upp plastsockeln kontakten bar vid vänstra änden av torget processorn.
  9.
  Dra processorn från sin moderkort socket. Håll i två motsatta ändar av processorn samtidigt som du drar upp att du inte böjer något av stiften.
  Tio.
  Hitta metallkontakterna strömförsörjningsenheten monteras på det övre vänstra änden av ärendet . Koppla bort alla kablar från och med slutet av strömmen till moderkortet.
  11.
  Bort moderkortet monteringsskruv, som är placerad längst ned till höger på moderkortet vänster om-expansionskort. Dra moderkortet till höger och ta bort den från datorns fallet.
  12.
  Placera den nya moderkortet i fallet. Se till att utbyggnaden kortplatser och bildskärmsporten linje med hålen på den bakre änden av ärendet. Byt ut moderkortet fästskruven.
  13.
  Ihop processor, kylfläns, fläkt, svepning, minnesmoduler, utbyggnadskort och kraftkabel utbud på nya moderkort. Sätt tillbaka sidopanelen och koppla in alla kablar.

  Tips och varningar


 • Dell Dimension 4100 modell använder standard ATX fall formfaktor. ATX-moderkort storlek är tillgängliga via Dell eller andra online datordelar butiker.
 • låsning tumskruven på luckan är en kaptivskruven som inte kommer hela vägen bort från fallet.
 • Byte av moderkortet återställer 4100 BIOS. Slå på datorn efter byte av komponenter och vänta på BIOS att automatiskt läsa. Bläddra till "Rensa alla lösenord" och tryck på "Enter". Tryck "Enter" igen för att bekräfta. Tryck på "F9" och "Enter" för att ladda standardalternativen. Tryck "F10" och "Enter" för att spara ändringarna och starta operativsystemet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur konvertera VHS videoband till dvd

Relaterade artiklar


 • hur man bygger en egen vattenkylningssystem
 • hur du lägger till PC minnen till HP-datorer
 • hur du överför bilder från en dator till en digital fotoram
 • hur man installerar ett moderkort i en t6534 emachine dator
 • steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV
 • problem med kabelmodem
 • hur man installerar en di5630-5 modemdrivrutin
 • hur man fixar en flash-enhet om den slutar fungera
 • hur man fixar eller reparera hp tonerkassetter
 • hp pavilion underhållning pc dv6000 felsökning