Dator > hur man byter en Pentium 4 CPU-chip dimension 4300

 • hur man byter en Pentium 4 CPU-chip dimension 4300


 • Byte av Pentium 4 CPU på Dell Dimension 4300 stationär kan bli nödvändigt om processorn är trasig eller om du vill uppgradera till en snabbare modell. Medan vissa dator uppgraderingar kan fyllas i på bara några få steg, som ersätter CPU är en mer komplicerad uppgift som har dyra konsekvenser om det görs på fel sätt. Undvik skadad maskinvara eller slöseri med tid genom att ersätta Pentium 4 CPU korrekt första gången

  Du behöver:.
  Termiskt fett
  Bomullspinne.

  Ersätt en Pentium 4 CPU


  1.
  Stäng av Dell och dra ur alla kablar som är anslutna till den. Håll strömknappen i flera sekunder för att jorda moderkortet. Vänd sidan datorn ner. Pilen på botten av systemet skall peka uppåt.
  2.
  Tryck på datorn knapparna fallet release ligger på toppen och botten av datorn nära ryggen. Dra uppåt när du trycker på knappar för att öppna ärendet. Det kommer att vridas öppet på ett gångjärn, avslöjar de inre komponenterna. Tryck på fallet för att ta bort statisk elektricitet från din kropp och jorda dig själv. Du kan lätt skada en processor genom att utsätta den för att statisk elektricitet.
  3.
  Dra den gröna luftflödet slöja upp för att avslöja kylflänsen. Det bör vara direkt synlig när du öppnar datorn. Koppla ur CPU-fläkt och 12V kontakt. CPU-fläkten använder ett tre-polig ovanför den gröna kåpan nära minne. 12V kontakten är fyrkantig med fyra stift och kan hittas direkt till höger om kåpan.
  4.
  Ta bort kylflänsen som täcker processorn. Tryck ner spärrarna var och en av de två klippen som håller metall kylfläns ner. Klippen kommer att lossna. Twist diskhon och tillbaka försiktigt för att lossa den från processorn. Du bör nu se upp på Pentium 4.
  5.
  Dra upp spaken på höger av processorn att lossa den från sockeln. Ta tag i Pentium 4 från dess sidor och lyft den ur datorn.
  6.
  Applicera ett tunt lager av termisk fett till toppen av det nya processorn med hjälp av en bomullspinne. Denna vita eller grå substansen ska ha kommit med din nya Pentium 4. Den avlägsnar snabbt värmen från processorn och överför det till kylflänsen. Installera din processor utan termiskt fett skadar den.
  7.
  Rikta den nya processorn med CPU-sockeln och försiktigt sätta den på plats. Det finns en fasad kant på ena hörnet av CPU som ska matcha upp med en motsvarande hörn i vägguttaget. Se till att varje stift är i linje med motsvarande hål i uttaget. Om CPU inte falla på plats naturligt, tvinga inte det. Dra ut den och försök igen. Processorn stift går lätt sönder om tvingas.
  8.
  Tillbaka kylflänsen ovanför processorn. Byt lås och dra den gröna vant tillbaka över CPU. Anslut 3-pin CPU stift tillbaka samt 4-pin 12V-kontakt. Dra upp i datorns hölje ner att stänga den. Anslut alla kablar tillbaka in i datorn. Din nya processor är redo att gå.

  Tips och varningar


 • att någon kabel ansluten till datorn, speciellt nätsladden, kan resultera i elektriska stötar.
 • Undvik att vidröra kontakterna på undersidan av processorn.
 • Tvinga inte den nya processorn på plats.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man installerar nätaggregatet i ett eMachines t2482

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter en bärbar dator
 • hur du tar bort ett faxmodem på Vista
 • felsökning av högtalare för en omformaterad dator
 • hur du hittar ljudkortet i en Dell Inspiron 1501
 • hur man byter en död hårddisk i en Dell 4400
 • hur man installerar tre monitorer på en Dell laptop
 • hur man uppgraderar en Sony Vaio rc210g grafikkort
 • fördelarna med att använda en USB-webbkamera
 • Felsökning av en Epson cx7400 kontinuerliga system bläck flöde
 • hur man startar från en USB-penna