Dator > hur du kontrollerar att en bärbar dator är trådlöst

 • hur du kontrollerar att en bärbar dator är trådlöst


 • Kanske den starkaste faktorn för att köpa en bärbar dator är att ha förmågan att ta det på vägen och ansluta till Internet var som helst. Tillgång till internet är viktigt för datoranvändare som använder den för forskning, ladda ner applikationer, lyssna på musik och läsa nyheter. Ta reda på om din bärbara dator är trådlöst kan med att inspektera den, forska modellen och kontroll för ett internt trådlöst kort

  Du behöver:
  Liten Philips skruvmejsel


  1
  Hitta modellnumret på din bärbara dator och söka efter den på tillverkarens webbplats. Modell nummer finns på botten av en laptop, oftast på ett klistermärke där också varumärket, krav adapter och annan information. Det kan finnas ett nummer på en etikett med streckkod också. Gå till tillverkarens webbplats och typ som modellnummer i sökfältet. Om ett nummer inte ta upp någonting, så prova en annan (om det finns någon). Specifikation sidor på tillverkarens hemsida brukar säga inte bara om den bärbara datorn är trådlöst Internet-förberedd, men också vilken typ av kort som används.
  2.
  Titta din laptop över utan att öppna upp något. Om det finns en kort sticker ut från kortplatsen, dra ut den och läsa den och se om det finns trådlöst internet-kort. Äldre bärbara datorer tillverkas i början av 2000-talet är mer benägna än nyare bärbara datorer för att använda denna metod för att ansluta till Internet.
  3.
  Sätt på din bärbara dator och låt den starta upp till Windows. Kontrollera om en ikon som föreställer två monitorer i den mycket nedre vänstra hörnet, nära klockan på aktivitetsfältet. Om du tycker att ikonen, klicka en gång och vänta på en ruta visas. Meddelanderutan kommer att berätta om du är ansluten till ett trådlöst nätverk. Om du inte hittar det trådlösa ikonen eller om ett lokalt nätverk (LAN) ikonen som visar i stället, då din bärbara dator kanske inte utrustad för trådlöst Internet.
  4.
  Öppna upp datorns undersida. Det fungerar inte på alla märken och modeller, men särskilt äldre företag bärbara datorer som Dell Latitudes och IBM ThinkPad har en lättåtkomlig internt trådlöst kort. Stäng av den bärbara datorn, koppla ur den och ta ut batteriet. Blädderblock det över så baksidan är upp och ta skruvar ur någon tillgång tallrikar. Ett trådlöst kort, om den är placerad där, kommer att ha två fäst trådar. Begagnade bärbara datorer säljs ofta med delar saknas, som tas ut för användning på andra bärbara datorer eller för att säljas separat.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Hur man överför laptop data till en ny hårddisk

Relaterade artiklar


 • diy dator byggnad
 • Hur konvertera en RCA-kabel till en PC monitor
 • göra egna cd-etiketter från album
 • Rengöring av tangentbordet på en bärbar dator
 • hur man återställer trumman på en OKI Printing Solutions laserskrivare
 • hur man kan kontrollera om datorn nätaggregat blåses
 • Hur konvertera filer videokameran video till en skiva med Nero
 • felsökning av en hp f4235 skrivare
 • hur man kan lösa bildproblem på HP laserskrivare
 • hur man rengör bläck på Canon i320