Dator > de fyra viktigaste delarna i en dator

 • de fyra viktigaste delarna i en dator


 • Under de senaste 20 åren har datorn vuxit från ett användbart instrument i naturvetenskap och matematik till en gemensam del av ditt liv. . Datorer som inte bara lösa problem och lösningar design för större företag, utan fungerar också som en källa till information och underhållning för hem och familj. En dator har fyra huvuddelar som krävs för att använda enheten, vilket gör sökfunktioner, lagring och användarvänlighet.

  Central Processing Unit

  centralenhet eller processor, är tänkt som hjärnan i dator. Med stationära datorer, datorn tornet-den ruta som du ansluter kablar och tråd till-förväxlas ibland för processorn. Men processorn är en mycket liten chip som ligger inbäddat i tornet nära en kylfläkt och datorns moderkort. Processorn processer flesta av datorns data, och utan den skulle datorn bli oanvändbart. På en bärbar dator är CPU ligger under tangentbordet.

  Tangentbord

  Tangentbordet är en nödvändighet för att skriva och inmatning av data samt för att surfa på Internet. Med stationära datorer, är tangentbordet en särskild post som är ansluten till tornet av en enda sladd eller via en trådlös anslutning. En bärbar dator är tangentbordet ligger på ena sidan av det vikta datorn, mittemot skärmen. Tangentbordet består av en enda nyckel för varje bokstav i alfabetet, samt nycklar nummer, funktionstangenter och kontrollknapparna.

  Mouse

  En mus används för enkel åtkomst när du söker efter och lyfta fram enskilda objekt som visas på bildskärmen. Det kan vara trådbundet eller trådlöst. Många modeller och stilar finns tillgängliga, men möss har i allmänhet två primära knappar och en central scrollhjul. Den högra knappen används främst för att kopiera och klistra in ord eller bilder, och den vänstra används för att klicka på objekt på skärmen för att "välja" dem. Rullhjulet i centrum flyttas sida upp och ner på skärmen. Du kan använda en mus med en bärbar dator, men de flesta har också en pekplatta enhet som du kontroll genom fingerrörelser. Ett klickande bar fungerar som höger och vänster musknapp.

  Monitor

  Datorskärmen visar bilder, ord och videor av Internet och av datorns program. Det är viktigt för datoranvändning eftersom det ger visuella element för dina spel, sökningar, bilder och text. De flesta bärbara och stationära datorer använder platt-teknik med flytande kristaller, som är smalare än äldre, katodstrålerör-tube box stilar.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:dator Mod Tools

Relaterade artiklar


 • ominstallation av en PC ljudkort
 • HP Photosmart A522 felsökning
 • hur man bygger en Linux-dator
 • hur man fixar en dålig kluster hårddisk program
 • hur man byter en SONY VGN nr260e bärbar hårddisk
 • användningsområden för projektorer
 • felsökning en HP VS17 bildskärm
 • Canon BJC 2000 skrivare felsökning
 • hur man diagnostisera problem datorkabeln
 • hur man installerar en di5630-5 modemdrivrutin