Dator > PC inspelningsenheter

 • PC inspelningsenheter


 • De flesta människor i första hand lyssna på ljud på sina datorer, men ett antal enheter finns som tillåter dig att spela in ljud på datorn också. . Beroende på vad du behöver för att spela in ljud för, det finns ett antal enheter du kan använda. Förstå de tillgängliga alternativen och hur var och en arbetar för att ge bästa möjliga inspelningar.

  Mikrofon

  Den vanligaste PC inspelningsenhet är en mikrofon. Computer ägare använder mikrofoner för att spela in sin egen musik, producera podcaster och chatta med vänner online. Använda programvara för röstigenkänning, är det ens möjligt att styra datorn med mikrofon.  Computer mikrofoner kommer i alla former och storlekar. High-end modeller för proffs kan kosta lika mycket som en dator. Vissa datorer levereras med enklare mikrofoner redan installerat. Det är också möjligt att bära ett headset i stället för att hålla en mikrofon och vissa webbkameror är utrustade med mikrofoner.

  Programvara

  Du kan spela in ljud med externa enheter som mikrofoner, men det är också möjligt att fånga upp ljud på datorn med hjälp av programvara. Speciell programvara, kallad Rippers, har förmåga att extrahera ljudfiler från cd-rom. Andra program är tillgängliga som kan spela in ljud spelar på datorn, till exempel en DVD-film eller videospel. Program finns också så att du kan mata in text och göra en inspelning av en datorgenererad röst upprepa orden.

  Ljudkort

  Du kan röstinmatning via mikrofonen eller spela in ljud dator med programvara, men ljudkortet ansvarar för behandlingen allt. För att spara pengar, datortillverkare integrera vanligtvis ljudkort i moderkortet.  Många datorentusiaster och ljud buffs välja att inte installera dedikerade ljudkort, dock. Dessa enheter kommunicerar med datorn via en USB-port eller PCI-kortplats och ger extra processorkraft för bättre kvalitet inspelning. Vissa modeller har även extra portar för Advanced Audio utrustning, inklusive en analog port för inspelning av ljud från ett band eller CD-spelare.

  Digital ljudinspelare

  Digitala bandspelare kan gränssnitt med datorn via USB. Dessa portabla enheter är liten nog att passa i fickan. De är bra för inspelning av intervjuer, öva tal eller andra evenemang där det inte kan vara praktiskt att ta med en dator och mikrofon. Du kan ta den digitala inspelare med dig vart du går och sedan ladda upp ljudfilerna till datorn senare.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Felsökning av en extern hårddisk till usb hitachi

Relaterade artiklar


 • PC inspelningsenheter
 • hur man ställer in ett fjärrskrivbord till flera datorer
 • hur man ansluter en Toshiba laptop till en Panasonic plasma-TV
 • hur man rengör jets på en Bubble Jet-skrivare
 • hur man byter tangentbord på en Dell Inspiron 1505 laptop
 • hur du tar bort ett faxmodem på Vista
 • Vilka är nackdelarna med videokonferens?
 • hur man ansluter en bärbar dator till projektor
 • hur man startar från en USB-penna
 • hur man byter en hårddisk i en bärbar dator Everex