Dator > Hur man överför laptop data till en ny hårddisk

 • Hur man överför laptop data till en ny hårddisk


 • Bärbara datorer inte erbjuder den inre utrymme som krävs för att hysa flera hårddiskar-vilket betyder, måste du använda en extern anslutning för att överföra data mellan din nuvarande laptop hårddisk och en ny enhet. Med hjälp av en extern hårddisk låda, kan du konvertera tillfälligt din nya hårddisk till en extern hårddisk, och överföra data från din gamla hårddisk till den nya före uppgradering det
  1.
  bort alla icke-väsentliga uppgifter för att lätta din nuvarande hårddisk och minska tiden det tar att migrera till den nya enheten. Avinstallera program eller ta bort stora filer som du redan har säkerhetskopierat på CD-eller DVD-skivor. Använd "Program och funktioner"-menyn i Windows för att avinstallera onödiga program ("Start"> "Kontrollpanelen"> "Program och funktioner").
  2.
  Sätt din nya hårddisken i 2,5-tums extern hårddisk låda. Den formfaktor hårddisk lådor kommer att variera mellan tillverkare. Skjut slutet av hårddisken med portar på den, in i inneslutningen först-de kontakter och kontakter kommer att vara på baksidan av skåpet. Kontrollera att kontakterna på baksidan av din hårddisk är ordentligt ansluten till hamnar inne i inneslutningen.
  3.
  Anslut hårddisken inneslutningen till din bärbara dator via höljet USB 2. 0 eller Firewire datakabel-kapsling levereras med antingen anslutning, eller båda. Anslut ena änden av valda datakabeln till dess märkt port på hårddisken inneslutningen. Anslut den andra änden av kabeln till motsvarande port på datorn. Om du använder en USB-kabel, anslut den platta änden av kabeln till USB-porten på datorn.
  4.
  Anslut hårddisken kammaren strömadaptern till strömuttaget på kammaren och sedan adaptern transformator i ett eluttag.
  5.

  Ladda ner och installera en gratis kopia av en hårddisk kloning verktyg för din bärbara dator (se Resurser). Medan nyanser av varje hårddisk kloning verktyget kommer att vara annorlunda, kommer idén vara densamma.
  6.
  Starta programmet. Välj din aktuella hårddisken som "källa" bilresa från programmets meny gränssnitt och ställa in nya (extern) hårddisk som "target"-enheten. Välj sedan alternativet att starta filöverföringen.
  7.
  Stäng av din bärbara dator efter att kloning är klar. Koppla den externa hårddisken från datorn och ta bort enheten från sin inhägnad.
  8.
  Förvandla din bärbara dator upp och ned, bort batteriet och öppna undersidan av din bärbara dator för att byta din nuvarande hårddisk med sitt byte -. konsultera din bärbara manual för detaljerna om att ersätta din bärbara hårddisk

  tips och varningar


 • Efter att byta dina hårddiskar, kan du använda den externa enheten inneslutningen att konvertera den gamla hårddisken i en extern backup-enhet.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man byter moderkort på en Dell 4100

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en bildskärm och tangentbord från en dator
 • 64 bitars laptop jämfört med 32 laptop bitars operativsystem
 • hur till återvinna partitionsinformation
 • hur isär bror mfc240c
 • sätt att ansluta en dator till en plasma hd-tv
 • hur till återvinna en förlorad lösenord i en Dell 1501 med Windows
 • hur man byter hårddisk på en aluminium MacBook Pro
 • hur man använder en parallellkabel, seriell eller USB-kabeln
 • Felsökning för HP VF15 bildskärmen
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till en Compaq laptop