Dator > Alternativ för säkerhetskopiering på bärbara hårddiskar

 • Alternativ för säkerhetskopiering på bärbara hårddiskar


 • Du behöver:
  burk med tryckluft eller dammsugare
  . Luddfri trasa.
  Torr trasa eller dammvippa.
  Isopropylalkohol.
  Bomullspinnar.
  Liten skruvmejsel.

  Det finns flera alternativ när den inrättar en data backup system med bärbara hårddiskar. Med storleken på bärbara enheter trycka förbi 2TB (2. 000 gigabyte) kapacitet, är detta mer än tillräckligt med lagringsutrymme för hela filmen, foto och dokumentsamlingar av de flesta användares. Det bästa alternativet är att kombinera någon form av automatisk säkerhetskopiering programvara som omfattar regelbundet inkrementella säkerhetskopieringar av hela datamängden samt någon typ av Redundant Array of Independent Disks konfiguration.

  Kopiera och klistra in

  När du säkerhetskopierar dina data till en bärbar hårddisk, en av de första och enklaste alternativ är att kopiera och klistra in filer på enheten. Alla större operativsystem ger detta mycket lätt, trots besvärliga metoden att säkerhetskopiera data till alla enheter. Även om detta kan verka några små filer som ska säkerhetskopieras sällan tar det alldeles för lång för större och mer komplexa datamängder. För dessa backup scenarier, är det bäst att utveckla en automatisk backup systemet eller för att använda någon form av mjukvaru-RAID.

  automatiserad programvara

  De flesta hårddisk tillverkare, och även moderna operativsystem, kommer med någon form av grundläggande automatiserad backup programvara. Vanligtvis kommer detta program utföra regelbundna säkerhetskopieringar som kan lagras i komprimerade filer på en bärbar hårddisk. De flesta programpaket av denna typ erbjuder även en valfri uppgradering som kan skapa inkrementella säkerhetskopieringar som endast kommer att kopiera de filer som har ändrats sedan den senaste säkerhetskopieringen utfördes. Det är bäst att ha flera kopior av hela datamängden backup samt inkrementella säkerhetskopior. Detta beror återställer från en inkrementell säkerhetskopia är snabbast, men har kanske inte alla filer du behöver. Efter att gå till inkrementell backup och inte hitta de uppgifter som var förlorat, kan du gå sedan till säkerhetskopia av hela datamängden. Det kan ta lite längre tid att återställa, men alla dina filer ska vara där.

  Software RAID

  Det bästa alternativet i särklass är att installera en programvaru-RAID system med hjälp av bärbar hårddisk. Detta sker bäst med hjälp av flera enheter. Det första alternativet, med bara en bärbar enhet, är att helt enkelt behålla ett exemplar av hela datamängden som uppdateras samtidigt med någon förändring. Detta bromsar ner datorn något eftersom allt är att läsa och skrivits till disken två gånger genom en process som kallas spegling. Därifrån systemet kan bli krångligare, med flera hårddiskar och en process som kallas spegling plus striping, vilket gör dig till en sänkning av hastigheten genom att dela data mellan två enheter. Detta system kräver ett minimum av fyra hårddiskar, två inuti datorn och två bärbara enheter skulle göra bra. Den sista, och säkraste alternativet är att installera RAID 5 plus spegling. Detta skulle kräva sammanlagt sex hårddiskar, kunde endast tre av dem vara bärbar enheter. Genom att använda denna inställning totalt upp till tre enheter skulle kunna misslyckas när som helst, men data skulle inte gå förlorad.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur man kan kopiera och klistra in en pdf-fil

Relaterade artiklar


 • Hur du tar isär en Dell-dator
 • hur man installerar drivrutiner för en Intex TV-mottagare
 • hur man öppnar en Dell adapter laptop V85
 • hur man skriver ut på genomskinlig plast
 • hur man installerar ett moderkort i en t6534 emachine dator
 • hur du återvinner CD plast
 • notebook köpa tips
 • hur du tar bort nyckeln mössor
 • hur man ansluter en Toshiba laptop till en Panasonic plasma-TV
 • hur du installerar HP Officejet d135