Dator > hur man bygger en egen vattenkylningssystem

 • hur man bygger en egen vattenkylningssystem


 • Den genomsnittliga datasystem kan generera måttlig termisk energi, som normalt kyls av stora kylflänsar och fläktar. Även om denna metod är tillräcklig för de flesta scenarier kan luftkylning vara opraktiskt för högpresterande och applikationer datoranvändning. Användare vill bygga en tyst dator kan också avskräckas från att använda fläktar. Vattenkylning är ett lönsamt alternativ för användare som kräver en ökning av termisk kapacitet och reducerade bullernivåer eller större flexibilitet vid utformningen av anpassade system.  I en typisk luftkylda system, en varm datachip överför termisk energi direkt till en metall kylfläns. De flesta sänkor är fräst ur massivt koppar eller aluminium, och avleda värme i luften genom ett galler av fenor. En vattenkyld system ersätter dessa skrymmande kylare med vatten block-anordningar som kan överföra värmeenergi till vätska som passerar genom dem. Centrifugalpumpar kraft vatten genom en sluten slinga av plaströr, som förbinder vatten block och värmeväxlare. Convectively svalnat, platt-tube radiatorer är oftast väljs för vattenkylning slingor. Aktivt kylda radiatorer kräver fansen att tvinga luft genom sina tätt packade fenor. I applikationer som kräver låg ljudnivå, kan radiatorer utformas med breda mellanrum för optimal luftflöde utan fläktar. Mer komplicerade värmeväxlare kan väljas via luftkyld kylare när man utformar öglor för sub-omgivningstemperaturer. En vattenreservoar ingår ofta i vatten kylsystem, ge ett bekvämt sätt att fylla och övervaka vätskenivåer.

  Du behöver:
  vattenblock
  . Radiatorer.
  Pumpar.
  Reservoir.
  T-line och fyll hamn.
  Beslag.
  Slangar.
  Klämmor.
  Destillerat vatten.
  Isopropylalkohol.
  Aceton.
  Luddfri trasa.
  Termisk pasta.

  Design och konstruktion


  1.
  Välja och köpa nödvändiga komponenter för den avsedda tillämpningen. Den vätskekylning forumet hänvisas till nedan är en utmärkt källa för en del-urvalskriterier. Undvik att blanda koppar och aluminium delar: välj det ena eller det andra för hela slingan. Blandade metaller kommer långsamt korrodera, och kräver en förebyggande tillsats för säker användning. Som silver har antimikrobiella egenskaper, investera i en längd av silverbelagda slang, eller köpa försilvrad material. Inklusive silver i slingan kommer att minska behovet av en kopparsulfat tillsats för att förhindra svampangrepp uppbyggd.
  2.
  Demontera datorsystemet och isolera alla onödiga komponenter. På grund av den inneboende risk som vid kylning med vatten, är det absolut nödvändigt att alla installation och provning utförs med strömmen.
  3.
  Ta bort den befintliga kyl-hårdvara och ren installation webbplatser. Vatten block får bl. a. att stärka hängslen som skall monteras på undersidan av moderkortet. Fast säkert någon ny hårdvara, men var noga med att inte för hårt och skada några delar.
  4.
  Ta bort alla befintliga termiska föreningar, och varje chip för montering. Använd isopropylalkohol och en luddfri trasa för att rengöra varje chip yta. Vid behov, använd aceton att lösa upp alla fasta lim. Rengör och polera basen på varje vattenblock och ta bort allt damm från anläggningsplatsen.
  5.
  Skruva rördelar i varje vattenblock och leta efter en kvalitetsstämpel. Testa varje vattenblock för en flush och korrekt montering. Applicera ett tunt lager av kvalitet kylpasta att varje chip i syfte att optimera värme överföring. Ordentligt fäste och skruva åt vatten blocket enligt tillverkarens installationsanvisningar, försiktigt så att inte skada marker under dem.
  6.
  Anslut flera vatten block med slanglängder som undviker skarpa kurvor och pressning. Plaströr bör passa tätt över hullingar rördelar och spänns för säkerheten. Vatten kommer in i första kvarter från centrifugalpump, och det sista blocket kommer att lämna till en radiator.
  7.
  Dra beslag på alla radiatorer, pumpar och reservoarer. Montera alla komponenter till sin plats och skär slangar för att ansluta dem alla är bekvämt. Stötdämpare rekommenderas för centrifugalpumpar och mellan radiatorer och fans. Flera radiatorer och pumpar kan kopplas i serie för att förbättra prestanda.
  8.
  Fyll avslutad slinga med destillerat vatten. Luftbubblor måste blödde från systemet och ersätts med extra vatten. Slå av och på pumparna var några minuter tills bubblorna inte längre märkbara. Vänd radiatorer upp-och-ner för att ta bort större luftfickor. Låt vattnet slinga körs i 24 timmar vid kontroll efter läckage vid varje montering och vattenblock.

  Tips och varningar


 • Kontrollera vattenläckor regelbundet. Läcka vatten kan kortsluta komponenter, som leder till permanent och dyra skador.

Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:Jet Tec bläckstråle refill instruktioner

Relaterade artiklar


 • steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV
 • Dell Inspiron 1150 hårdvara felsökning
 • ominstallation av min DVD och CD Drivrutiner för Windows XP operativsystem
 • problem med kabelmodem
 • hur man läser en mac formaterad disk
 • hur man band bandkabel
 • hur radera ditt operativsystem från din hårddisk
 • Hur man överför ett AppleCare garanti
 • hur man kopierar en mini dvd till en hårddisk
 • hur man uppgraderar en Sony Vaio rc210g grafikkort