Dator > Felsökning av dv6000 HP strömadapter

 • Felsökning av dv6000 HP strömadapter


 • HP Pavilion dv6000 nätadapter är livsnerven i din bärbara dator. Utan en fungerande nätadapter, kan du inte använda eluttagen att driva eller ladda din bärbara dator. Med tiden kan den DV6000 HP strömadapter får problem, lyckligtvis, de vanligaste strömadapter frågorna är låsbar för även nybörjares dator. Innan du spenderar upp till $ 75 på en ny HP strömadapter (sedan 2010), se till att du har uttömt alla tänkbara DIY reparationsalternativ

  Du behöver:.
  Tryckluft kan.


  1.
  Koppla ur nätadaptern för att kontrollera ditt batteri hälsa. Du kanske tror att nätadaptern är inte och inte laddar batteriet tillräckligt bra, när den i själva batteriet har försämrats med åldern. Enligt SMPS, en webbplats för information om switchade nätaggregat kommer de flesta system behöver ett nytt batteri efter flera års användning.
  2.
  Musen över makten ikonen i systemet bricka, som ligger på höger sida av skärmen och anges med en liten elektrisk kontakt ikon. När nätadaptern är urkopplad, kommer musen över ikonen berätta hur mycket laddning batteriet har kvar. Ett fulladdat HP DV6000 batteri räcker upp till två timmar. Om din fulladdat batteri har en beräknad kostnad av en timme eller mindre, bör du byta ut den. Batteribyte är billigare än nätadaptern ersättning, och det oftast fixar flera vanliga problem med strömförsörjningen.
  3.
  Spray tryckluft i runda adaptern porten på höger sida av DV6000 HP Pavilion bärbar dator . I vissa fall kan damm eller skräp hindra en HP strömadapter från att upprätta en korrekt anslutning till din bärbara dator. Besprutning några skurar av tryckluft i adaptern hamnen bidrar till att rena ut, vilket möjliggör en renare och mer tillförlitlig anslutning.
  4.
  Spray tryckluft i ligger tredelade porten på själva adaptern. Denna hamn ansluter kabeln som går från adaptern till din vägguttaget. Om denna hamn är smutsig kan den också orsaka dålig kortprestanda.
  5.
  Slå på datorn.
  6.
  Klicka på "Start"-menyn.
  7.
  Klicka på "Kontrollpanelen". Ett nytt fönster visas öppet med flera alternativ.
  8.
  Klicka på "System och underhåll. "

  9.
  Klicka på "Energialternativ. " Ett nytt fönster öppnas.
  10.
  Klicka på "Show Ytterligare planer" under Välj Power Plan rubrik.
  11.
  Klicka på HP Rekommenderad effekt plan. Detta kommer att återställa systemet till den ursprungliga, rekommenderade HP DV6000 inställningar energischema. Denna inställning ger optimal, balanserad batteritid och strömadaptern prestanda. I många fall problem med nätadaptern beror på oönskade ändringar i datorns strömförbrukning plan. Om du fortfarande har problem efter kontroll av batteriet, rengöring adaptern och återställa standardinställningarna, du handlar sannolikt med stekt nätadapter. Om själva adaptern är sönder, finns det inte mycket du kan göra för att felsöka problemet ifrån omkoppling i hela adaptern. I de flesta fall är det bäst att helt enkelt ersätta adaptern om den är obrukbar.


Previous:steg-för-steg guide om hur man ställer en dator till en TV Next:hur du uppdaterar DDR2-minne på en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • delar av en streckkod
 • hur du installerar ett ljudkort på en Toshiba laptop med Windows XP
 • HP Officejet 6100 felsökning
 • Brother DCP 7020 felsökning
 • hur man sätter videospel på tomma DVD-skivor
 • hur man kan återställa BIOS operativsystem på en bärbar dator
 • hur att torka en HP Pavilion Slimline s7520n pc
 • Felsökning Hewlett Packard 842c skrivare
 • hur man rengör jets på en Bubble Jet-skrivare
 • hur man byter ut ett urladdat batteri i en stationär dator