Dator > hur du låser upp tangentbord på en bärbar dator

 • hur du låser upp tangentbord på en bärbar dator


 • Ett tangentbord kan bli låsta av olika anledningar, om det är ett externt tangentbord till en stationär dator eller en internt inrymt laptop tangentbord. Antalet Lock-tangenten kan av misstag slås på, kan datorn behöva startas om, kan tangentbordskabeln ha lossnat från den bärbara datorn kabel uttag, eller tangentbordet kan vara helt felaktiga och behöver bytas ut. Inget av dessa potentiella fall kräva att en skicklig hand eller en stor uppsättning verktyg. Det enda verktyg eller anordning som behövs för tangentbord reparation i detta fall är en Phillips skruvmejsel.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel


  1
  Undersök ditt tangentbord för att se din "Num Lock"-tangenten inte är aktiverad. . . Denna aktivering indikeras av att nyckeln har upplyst. Om nyckeln är aktiverad trycker det att avaktivera låset. Antalet Lock-tangenten inaktiveras en hel del av ditt tangentbord annars.
  2.
  Starta om datorn om antalet Lock-tangenten är inte problemet. En enkel omstart kan lindra ditt tangentbord problemet.
  3.
  Koppla tangentbordet från datorn om du använder ett externt tangentbord ansluten till en stationär maskin. Anslut tangentbordet och testa sina nycklar.
  4.
  Ta ut batteriet ur datorn om du använder en bärbar dator. Stäng av den bärbara datorn, koppla ur strömkabeln från strömkällan och vänd på enheten för att komma åt mekanismen batterispärren på dess undersida. Skjut denna mekanism att ta bort batteriet, sätt tillbaka den och testa tangentbordet.
  5.
  Kolla ditt tangentbord kabel om du använder en bärbar dator. Ta bort alla skruvarna på undersidan av den bärbara datorn med hjälp av en Phillips skruvmejsel. Vänd den bärbara datorn tillbaka. Försiktigt fri tangentbordet från den bärbara datorns hölje, eftersom den kommer nu vara löst. Dra upp det något att avslöja kabeln som går från botten av tangentbordet ner till den bärbara datorn bas, där den ansluter via tangentbord uttaget. Om kabeln inte är i detta uttag, detta är ditt problem. Lyft upp ena sidan av sockeln försiktigt och skjut sedan tangentbordskabeln tillbaka in Tryck bestämt nedåt på uttaget för att låsa det på plats igen.
  6.
  Bort tangentbordet helt och hållet för utbyte Om ingen av dessa felsökning försök arbete. Med ett externt tangentbord, bara ta loss den från datorn. Med en bärbar dator, se till att skruvarna är ur den bärbara datorn undersida, dra sedan tangentbordet upp och ut när du lyfter upp på tangentbordet kabeln uttaget och glider ur kabeln.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man bifoga en trådlös skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man ansluter en bildskärm till en mini vga dator
 • hur man återställer deskjet 840C
 • hur man stänga av en laptop monitor när du använder en extern bildskärm
 • hur man installerar knappen på dell B130
 • hur du återvinner kompatibel Toner
 • hur du formaterar en Kodak SD-minneskort
 • hur man hittar en WEP-nyckel för modem
 • hur man använder ett Micro SD-kort på en dator
 • hur du ansluter ett modem till flera datorer
 • hur du tar bort en hårddisk från en hp laptop