Dator > byta hårddisk på en MacBook Air

 • byta hårddisk på en MacBook Air


 • MacBook Air är en ultra-portabel laptop som utvecklats av Apple. Alla dess komponenter är inrymt i ett hölje som på det tjockaste punkt det fortfarande är lägre än en tum tjocka. Traditionella fysiska hårddiskar är tjockare och har rörliga delar. Apple använder en SSD (Solid State Drive), en enhet utan rörliga delar, i Macbook Air. Frekvensomriktaren är utbytbara för dem som vill uppgradera till ett större kapacitet enhet. Observera att denna laptop uppgraderingen är något mer utmanande än de för andra Macbooks.

  Du behöver:
  liten krysskruvmejsel


  1
  Stäng av datorn, koppla bort alla externa anslutningar och stäng locket. . . Vänd Macbook Air och sätt den vänd nedåt på en plan yta. Placera den så att ryggen (gångjärnsområdet) av den bärbara datorn är närmast dig.
  2.
  Ta bort skruvarna runt kanterna på baksidan. Obs varje skruv plats som varje skruv passar ett specifikt hål. Ta bort bakstycket. En stor svart komponent täcker de flesta av de inre komponenterna. Detta är batteriet.
  3.
  Ta bort skruvarna som håller batteriet på plats och lyft ut den. Leta reda på svart plast högtalare hölje på den övre högra sidan av målet. Skruva loss de två skruvarna och lägga högtalarens hölje bredvid den bärbara datorn.
  4.
  Leta upp "flip ner hamnar" bostad direkt nedanför där du tog bort högtalaren. Detta silver bostäder innehåller USB och andra externa portar. Ta bort skruvarna som håller denna bostad på plats.
  5.
  Spåra den breda bruna bandet kontakten från fällbar port bostäder över hela hårddisken och till moderkortet. Dra försiktigt anslutning av bandet kontakten från moderkortet. Håll kontakt i ena handen och flip-down-port bostäder i den andra, vända hela komponenten tillbaka så den lägger över på hårddisken.
  6.
  Skruva ur de fyra fästskruvarna på varje hörn av hårddisken. En skruv kan döljas av en kabel guide, så flytta guiden något för att komma åt skruven. Dra upp på den lilla bandkabeln på vänster sida av enheten att koppla bort enheten från moderkortet. Luta hårddisken fästet upp från höger sida och dra ut hårddisken i konsolen.
  7.
  Ta bort gummihölje runt hårddisken. Vänd hårddisken så etiketten baksida (den sida som innehåller serienummer och tillverkarens uppgifter) är vänd nedåt. Ta den lilla bit tejp som håller kabeln bandet kontakten på plats och dra ur kontakten från hårddisken. Om du byter ut enheten med en Apple-förutsatt hårddisk fortsätter du till steg 9. Om du byter ut enheten inte tillhandahålls av Apple, fortsätter du till steg 8.
  8.
  Anslut bandet kontakten till den nya hårddisken och tillämpa en ny bit tejp, en speciell elektronik band finns på elektronik butiker och några butiker dator. Placera gummihölje runt den nya enheten och skjut in enheten i Macbook Air hårddisk fäste. Etikettsidan av den nya enheten ska vara riktad uppåt.
  9.
  Återanslut bandet kontakten till moderkortet och tryck försiktigt in hårddisken och hållaren på plats. Sätt tillbaka de fyra skruvarna på fästet.
  tio.
  Flip flip-down-porten och fäst band kontakten tillbaka ner på plats. Anslut kontakten till moderkortet och ersätta skruvarna som håller porten på plats.
  11.
  Byt bort högtalaren och ersätta de två skruvarna. Placera försiktigt batteriet på plats och se till att batteriet kontakten sitter ordentligt på plats och alla skruvhål i batterihöljet linje med den bärbara datorns skruvhålen. Byt ut skruvarna.
  12.
  Sätt tillbaka locket och byt ut alla skruvar till de ursprungliga hålen för att slutföra byte.

  tips och varningar


 • Bandet anslutningarna är extremt tunn på MacBook Air. Dra för fort eller för hårt på dem kunde sträcka eller riva dem, gör dem obrukbara.
 • Touch händerna på en metallyta för att avleda statisk elektricitet innan du rör komponenter i datorn.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du tar bort hårddisken i en Toshiba Satellite 1800

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar musik till en flash-enhet på en Mac
 • hur man kan återställa data från ett SD-kort
 • hur man startar en lokal tjänst Printer Spooler
 • hur man rengör en Canon bläckstråleskrivare
 • hur man öppnar en DVD-facket på en emachine et1161-05 dator
 • hur kan lysa en laptop bildskärm
 • hur man fyller en Canon BC-31 bläckpatron
 • hur man installerar tredje part förare med USB-minne
 • hur man installerar en HP Deskjet 932 skrivare
 • hur man installerar en HP LaserJet P2015d på Windows Vista