Dator > hur isär en bärbar dator

 • hur isär en bärbar dator


 • Betala för att få en bärbar dator reparerad kan vara ganska dyra, ofta, det kostar mer att reparera än den bärbara datorn är faktiskt värt. Snarare än att göra det svårt beslut mellan att betala någon för att reparera din gamla laptop och köpa en ny, lära sig att plocka isär din laptop själv. Då kanske du kan reparera eller ersätta vissa komponenter själv till en bråkdel av kostnaden. Tänk på att alla bärbara datorer är något annorlunda, så universell demontering instruktioner är endast en allmän handledning. Demonteringen förfarande för din specifika modell kan variera.

  Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Platt skruvmejsel.
  Elektrostatiska urladdningar bandet.


  1.
  Undersök din laptop noga. Hitta alla möjliga skruvar och komponenter platser. Ta dig tid att undersöka hur din bärbara dator är tillsammans.
  2.
  Leta servicehandboken för din laptop. Flera företag Placera bruksanvisningarna, komplett med demontering instruktioner för sina bärbara datorer på nätet. Leta och ladda ner din att ha en exakt guide för att ta isär din modell. Om du inte kan hitta servicemanualen, det finns många webbplatser som erbjuder demontering guider för flera modeller av bärbara datorer. Om du kan hitta varken eller, följa de allmänna anvisningarna i denna guide för att plocka isär din bärbara dator.
  3.
  Koppla ur strömkabeln och all kringutrustning från datorn. Lägg din laptop nedåt på ett bord eller skrivbord. Sätt på dig elektrostatisk urladdning rem. Ta ut batteriet ur den bärbara datorn bas. Batteriet kommer vanligtvis ligga i fram-eller baksidan av din bärbara dator, men det är faktiskt på sidan av den bärbara datorn på vissa Dell-modeller. Vanligtvis kommer det att finnas en låsströmbrytare bredvid batteriet. Skjut strömbrytaren åt sidan och dra ditt batteri ur den bärbara datorn basen.
  4.
  Ta bort alla paneler och täcker på basen av din bärbara dator. Vanligtvis kommer detta att omfatta ett omslag till hårddisken, minnesmoduler och trådlös adapter. Ta bort alla skruvar som håller täcker på plats.
  5.
  Ta bort hårddisk, minne, trådlösa kort och optisk enhet. Ta bort alla skruvarna komponenter på plats. För att ta bort hårddisk, skjut den åt sidan för att koppla ur den från moderkortet och dra ut det ur facket. För att ta bort minnesmoduler, helt enkelt sprida ut spärrarna på sidorna av moduler med fingrarna. Detta gör att modulerna att dyka upp, och du kan sedan glida dem ur sina hålor. Upprepa samma process för det trådlösa kortet. Koppla bort antennkablarna från trådlösa kortet också. Slutligen, på de flesta bärbara datorer kan du använda en skruvmejsel för att trycka den optiska enheten ur den bärbara datorn basen.
  6.
  Undanröja eventuella återstående skruvarna från botten och sidor av din bärbara dator. Vänd den bärbara datorn och öppna bildskärmen så långt det går.
  7.
  Ta bort tangentbordet, tangentbord bezel och växel. Använd en skruvmejsel för att försiktigt bända upp tangentbordet bezel, som ligger längst upp på tangentbordet. Vissa modeller av bärbara datorer har låsning växlar som du kan glida ta bort bezel istället. Ibland kommer det att finnas en växel under ramen. Bort några skruvar som håller den på plats och koppla bort kabeln från den växel på moderkortet. Slutligen, ta bort alla skruvar som håller tangentbordet på plats. Lyft tangentbordet försiktigt, eftersom det kommer fortfarande vara ansluten till moderkortet. Lägg tangentbordet nedåt på handledsstödet av din bärbara dator. Koppla bort datakabeln som går till moderkortet och ta bort tangentbordet.
  8.
  Bort displayen. Använd en platt skruvmejsel för att bända upp någon plast display gångjärnskåporna. Koppla bort alla kablar som visas på moderkortet. På ett minimum, kommer det att finnas en video-kabel och strömkabel. Ta bort alla skruvarna som håller displayen församling till den bärbara datorn basen. Skjut skärmen församling rakt upp för att ta bort den från den bärbara datorn.
  9.
  Ta bort den övre luckan. Ta bort eventuella skruvar som förbinder övre luckan på din bärbara dator till din laptop bas. Skjut en liten platt skruvmejsel mellan de två halvorna och noggrant skilja dem åt. Lyft den övre luckan upp och stänga av din bärbara dator bas. Om det finns några ledningar som förbinder övre luckan till moderkortet, se till att koppla bort dem.
  10.
  Koppla ur och ta bort eventuella kvarvarande delar såsom USB-portar, högtalare och modem. Ta bort alla skruvarna på moderkortet på plats. Lyft moderkortet upp av en sida och dra ut den ur den bärbara datorn basen.
  11.
  Ta bort skruvarna som håller kyla enheten på plats. Ta bort kylaggregatet. Skjut låsknappen på CPU sockeln för att låsa upp processorn. Lyft CPU rakt upp för att ta bort den från eluttaget.

  Tips och varningar


 • Foto eller dokument demonteringen förfarandet så att du enkelt kan vända processen att återmontera din bärbar dator.
 • Arbeta alltid i en statisk miljö. Undvik att arbeta på matta och slitage och elektrostatiska urladdningar bandet hela tiden.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man gör en dator fungerar som en TV

Relaterade artiklar


 • hur man gör alla USB startbar
 • hur man installerar en 3Com homeconnect USB-kamera
 • hur man kan spara arbete från PC till flash-enhet
 • vad är skillnaden mellan en Zip-enhet och en Jaz-enhet?
 • Felsökning av en HP Photosmart C3180
 • hur man hittar dell skrivardrivrutiner
 • hur man kan blockera en webbplats i ISA
 • hur man byter en DVD i en bärbar dator
 • hur att ansluta bärbara datorer till tangentbord och mus med en anslutning
 • Avinstallera ett program på iBook