Dator > hur man byter en HD i en MacBook

 • hur man byter en HD i en MacBook


 • Apple MacBook bärbar dator finns i både en polykarbonat plasthölje och ett aluminium unibody hölje stil. Båda typerna ge användaren tillgång till hårddisken för ersättning, om än med lite olika steg. Hårddisk behöver bytas ut om hårddisken inuti den bärbara datorn dör eller om du vill uppgradera till en större kapacitet hårddisk. Inga speciella datorkunskaper eller kunskap krävs för att ersätta en Macbook hårddisken

  Du behöver:.
  Litet mynt
  . Liten Philips skruvmejsel.

  Byta Polykarbonat Macbook hårddisk


  1.
  Stäng av Macbook och koppla laddningskabeln någon några externa enheter. Stäng locket och vrid Macbook över så att bottenplåten är vänt uppåt.
  2.
  Placera kanten i batteriet låsmekanismen och vrid mynt i mekanismens springa tills batteriet dyker upp från fallet. Lyft ut batteriet.
  3.
  Leta upp de tre skruvarna längs insidan av batterifacket. Lossa dessa skruvar med Philips skruvmejsel och dra försiktigt den L-formade ur facket utsätta hårddisken dra fliken på vänster sida av facket.
  4.
  Dra försiktigt ut hårddisken fliken mot mitten av batterifacket. Hårddisken kommer att glida ut från under manteln.
  5.
  Håll den nya hårddisken så att dragfliken står inför batterifacket och kontaktstiften är vända mot kortplatsen du drog de gamla bilresa från. De kontaktstift ska vara vänd uppåt.
  6.
  Skjut den nya hårddisken i enheten tills du känner att det klickar på plats. Byt ut "L-bracket" som börjar med hörnet kant på vänster sida av hårddisken plats.
  7.
  Skjut fästet på plats rör sig längs innerkanten på batterifacket. Se till att RAM skydd stoppning inte sticker ut över toppen av fästet. Dra åt de tre skruvarna och byt ut batteriet. Använd mynt för att "låsa" låsmekanismen på plats medan du håller ned batteriet.

  Byta hårddisk i Unibody Macbook


  1.
  Stäng av Macbook och ta bort laddaren kabeln och eventuella externa anslutningar. Stäng locket och Vänd datorn.
  2.
  Lossa fästskruvarna runt kanterna på baksidan huset. Anteckna läget för varje skruv som du behöver för att sätta tillbaka dem i samma skruvhål de kom från. Lyft tillbaka hölje ut från datorn. Leta reda på batteriet i nedre högra hörnet av målet bredvid hårddisken. Dra försiktigt ut plastfliken uppåt bort från moderkortet och lyft ut batteriet.
  3.
  Lossa de två små skruvarna som håller hårddisken på plats. Dra dragfliken mot dig för att lyfta hårddisken uppåt. Medan du håller hårddisken i din hand, använd den andra handen för att dra kabeln hård driva kontakten från enheten. Ta bort fästet från den gamla hårddisken.
  4.
  Anslut kabeln hård driva kontakten till den nya hårddisken. Placera hårddisken fästet på toppen av enheten om den nya enheten saknar fäste. Placera hårddisken i facket och dra åt skruvarna hårt enhetshållaren. Kontrollera att kabelkontakten inte sticker ut från facket.
  5.
  Ersätt batteriet med den dragfliken uppåt på batteriet kanten på insidan delen av batterifacket. Sätt tillbaka locket och alla håller skruvarna.

  Tips och varningar


 • Undvik statisk skador på komponenterna genom att röra händerna på en metallyta utanför datorn före hantering av hårddisken och i områden av datorn.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man gör en kartong stativ

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort hårddisken från en Sony SZ laptop
 • hur att ansluta bärbara datorer till tangentbord och mus med en anslutning
 • hur man spela upp videoklipp från min laptop hårddisk på min TV
 • hur man fyller toner för Canon
 • hur man bestämmer tillverkaren av en flash-enhet
 • hur man installerar en nätverksadapter i XP
 • hur man byter RAM på en Acer Aspire 5102 wlmi
 • hur du tar bort min Dell Inspiron 6000 inverter
 • hur du ställer in en ny enhet
 • hur man fyller Canon PG bläckpatroner