Dator > Lägga till en processor till en Mac G5

 • Lägga till en processor till en Mac G5


 • Den PowerMac G5 är den enda Macintosh bordsmodell som du kan uppgradera med en snabbare processor på egen hand, vilket sparar tid och pengar som krävs för att ta Mac till en auktoriserad återförsäljare. Du behöver en processor som köpts från en tredje part tillverkare som kan användas i en G5 tillsammans med några verktyg, av vilka en inte är vanligt förekommande i hemmet men kan köpas från en järnaffär. Byte av processor kommer inte ogiltigförklara eventuella Apple garanti som kan vara på plats

  Du behöver:.
  Badhandduk.
  T15 lång skruvmejsel.
  Stjärnskruvmejsel.
  Byte processor kortet.


  1.
  Ta bort alla kablar från PowerMac G5. Dra låsspärren på baksidan i övre vänstra hörnet upp. Dra sidopanelen avstängd. Ta bort plasten sida insatsen.
  2.
  Lägg en badhandduk på golvet. Placera PowerMac G5 på badlakan med den öppna sidan uppåt och den bakre änden mot dig.
  3.
  Leta reda på metallplattan som är närmast dig insidan av PowerMac G5 . Ta bort de två skruvarna från den övre och nedre hörnen av extruderade flikar som är på vänster och höger sida av metallplattan med T15 mejsel.
  4.
  Sätt T15 skruvmejseln i en av de två skruvhålen på insidan av spåret i metallplattan. Skruva loss skruven med T15 skruvmejsel. Skruva den andra skruven insidan av spåret i metallplattan med T15 mejsel.
  5.
  Bort de två skruvarna från mitten av extruderade fliken på vänster sida med stjärnskruvmejsel .
  6.
  bort de två skruvarna från kanten på mitten av extruderade fliken på höger sida med T15 skruvmejsel. Tryck en jordkabel som är på rätt sida av extruderade fliken till höger med fingrarna.
  7.
  Dra metallplattan från PowerMac G5. Vrid metallplattan över. Dra försiktigt processorn bifogas metallplattan ur ankomst-och avgångstider det är i. Placera processorn åt sidan. Placera ersätta processorn i skårorna på metallplattan så att den upptar samma position som den förra processorn gjorde.
  8.
  Vrid metallplattan över. Placera metallplattan tillbaka i position på PowerMac G5. Sätt tillbaka de två skruvarna vid kanten av mitten av extruderade fliken till höger.
  9.
  Sätt de två skruvarna till mitten av extruderade fliken till höger. Sätt tillbaka skruvarna insidan av facket och runt den extruderade flikarna.
  10.
  Ställ PowerMac G5 upp. Placera plast sidan sätter tillbaka in i PowerMac G5. Placera sidostycket tillbaka på PowerMac G5. Dra låsspärren på baksidan ner. Sätt tillbaka kablarna.

  Tips och varningar


 • en antistatisk bandet kommer att hålla statisk elektricitet från att skada de inre delarna av PowerMac G5.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du testar din DSL-anslutning hastighet

Relaterade artiklar


 • hur man använder en bärbar dator mus
 • Hur man testar dell laptop batterier
 • Intel Core 2 Quad-processor jämfört med en dual-processor
 • hur man ansluter en bildskärm till en mini vga dator
 • hur man fyller en Canon S35
 • hur man ansluter en iPod hårddisk till en dator
 • hur man återställer hk bläckpatroner för skrivare
 • hur ansvaret för en MacBook batteri
 • hur man hittar MAC-adressen för ditt kabelmodem
 • hur man startar upp från en Apple CD