Dator > instruktioner för hur man installerar en Dell Inspiron 5100 moderkort

 • instruktioner för hur man installerar en Dell Inspiron 5100 moderkort


 • Du måste byta ut moderkortet på en Dell Inspiron 5100 laptop om moderkortet går dåligt eller om en komponent som är integrerat i moderkortet går dåligt. Installera ett nytt moderkort kräver fullständig nästan demontering av den bärbara datorn så att ta bort den befintliga moderkortet. Ta bort delar och skruvar från den bärbara datorn kan vara svårt, så se till att dokumentet där varje del och skruv går så du kan väl ihop den bärbara datorn efter installationen av den nya moderkort

  Du behöver:.
  Dell 5100.
  Nytt moderkort.
  Phillips-skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel.
  Hex skruvmejsel.


  1.
  Vänd på laptop över så att bottnen upp och gångjärn är vänd bort från dig.
  2.

  Ta bort batteriet genom att skjuta batterispärren upp, sedan dra ut batteriet till vänster, bort från datorn. Spärren är i centrum av datorn och batteriet är på vänster sida, mot botten.
  3.
  Ta bort alla skruvar från undersidan av datorn, dra sedan ut hårddisk till rätten att ta bort den. Hårddisken ligger på höger sida av den bärbara datorn mot toppen.
  4.
  Ta bort de två plastskydden i botten på den bärbara datorn, ta sedan bort de två minnesmoduler, den PCI-kort och modem. För de två minnesmodulerna beläget i centrum rymden, separera metallen clipsen på båda sidor av varje modul, dra sedan modulen borta från datorn för att ta bort den. För PCI-kort finns i nedre högra utrymme, koppla bort två guld kontakterna längst upp till höger på kortet, tryck sedan de två klippen på vardera sida ifrån varandra och dra ut kortet från datorn och ta bort den. Skruva loss de två skruvarna från den vita, rektangulära modem, lyft sedan upp på den för att ta bort det från datorn.
  5.
  Vänd den bärbara datorn över och runt så att gångjärnen är mot dig, Ta sedan bort de två skruvarna på båda sidorna av den bärbara datorn och de två skruvarna hex på någon sida av VGA-kontakten (den blå trapetsformade kontakten).
  6.
  Vrid laptop runt så det gångjärn pekar bort från dig, öppna sedan skärmen så bred som det går.
  7.
  Använd en platt skruvmejsel för att bända den högra sidan av det blå plastlocket över tangentbord bort från den bärbara datorn. Dra av överdraget från höger till vänster att ta bort den och sedan skruva bort fyra skruvar på toppen av tangentbordet ovanför den första och sista knapparna och ovanför "F5 och" F12 "nycklar. Lyft tangentbordet upp och koppla sedan bort tangentbordskabeln från moderkortet genom att dra upp på den svarta kontakten på moderkortet. Ta bort tangentbordet, dra sedan upp den vita och orange kontakterna till höger på tangentbordet kontakten på moderkortet.
  8.
  Dra de två svarta flikarna i övre vänstra delen av den bärbara datorn, skruva sedan de två skruvarna på varje gångjärn och de två skruvarna längs den övre kanten av den bärbara datorn. Lyft upp på displayen för att ta bort den, sedan ta bort den enda skruv i centrum av den bärbara datorn att ansluta till en metallplatta. Lyft metallplattan ut för att ta bort den.
  9.
  Använd fingrarna för att separera handledsstödet från datorns undersida, ta sedan bort skruvarna som håller fast grafikkortet och kyla montering till moderkortet. Grafikkortet är den metall bit som finns i mitten av datorn med skruvarna i det övre vänstra och nedre högra hörn. Kylningen församlingen är till höger om grafikkortet med skruvar med nummer märkta bredvid dem. Ta bort skruvarna i nummerordning, dra sedan upp på den vita flikar för videon och kyla församlingen att ta bort dem.
  10.
  Vrid skruven till vänster om torget metalliska processorn hittades under kylning församling. Vrid skruven tills det tar stopp, lyft sedan processorn bort från den bärbara datorn.
  11.
  Bort de nio skruvarna som moderkortet till den bärbara datorn. Tre skruvar i kanterna på hårddisken bur finns i det övre vänstra sidan av den bärbara datorn. Två skruvar på undersidan av skivan enhetshölje ligger i nedre vänstra hörnet av den bärbara datorn. Två skruvar på den gula antenner placerade på den vänstra kanten av den bärbara datorn mellan hårddisken buren och den optiska enheten buren. Två skruvar på den vänstra kanten av batterifacket ligger i nedre högra hörnet av den bärbara datorn.
  12.
  Lyft upp moderkortet ur den bärbara datorn och sedan ersätta det med det nya moderkortet . Omvänd steg 1-11 för att montera ihop den bärbara datorn.

  Tips och varningar


 • Om inget annat anges, alla skruvar är Phillips huvud.
 • Touch en bit metall innan du arbetar på insidan av datorn för att förhindra statisk stöt.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man sparar en fil på en Micro USB flash-enhet

Relaterade artiklar


 • Hur berätta om ett batteri är dött i en dator
 • Hur du tar ett batteri från en dator
 • hur du ansluter högtalarna till ett ljudkort
 • hur man skriver en diskett bild till en usb
 • hur du lägger till ett AirPort-kort till en iMac
 • hur man gör en laptop skärmen ljusare med batteridrift
 • hur du aktiverar på dubbelsidighet LaserJet 8000
 • hur man spelar in ljud på en dator utan en mikrofon
 • vad är skillnaden mellan interna och externa webbplats värd?
 • hur man gör en extern USB-hårddisk bootbar