Dator > hur man kan öka disken dataöverföringshastighet

 • hur man kan öka disken dataöverföringshastighet


 • Hårddiskar har alltid fungerat som en flaskhals i många datoranvändande, och som mest komponenter inuti datorer har ökat ännu snabbare i jämförelse med det är sannare än någonsin. När lanserar ett program, läsa in en nivå i ett spel, kopiera musik eller mer, är den tid du spenderar väntar troligen på grund av din hårddisk. Av den anledningen, snabbar upp din hårddisk kan göra datorn känner mig mycket mer lyhörd och minska tiden du spenderar väntar

  Bättre Överföringshastigheter


  1.
  Stäng diskkomprimering.  Öppna "Start"-menyn och klicka på "My Computer" för Windows XP eller "Dator" för Windows Vista och 7. Högerklicka på den enhet du vill förbättra och klicka på "Egenskaper" för att få upp disken fönstret Egenskaper. På fliken "Allmänt", avmarkera "för att komprimera denna enhet spara diskutrymme. "
  2.
  Defragmentera hårddisken.  I disken fönstret Egenskaper i Microsoft Windows XP, klicka på fliken "Verktyg", klicka på "Defragmentera nu", klicka sedan på "Defragmentera. "  Generellt defragmentering bör endast vara nödvändigt varannan månad på sin höjd. Dessutom bör Windows Vista och Windows 7 automatiskt defragmentera hårddisken som standard. Defragmentering aldrig göras med en solid state-enhet.
  3.
  Aktivera skrivcache.  i skivan fönstret Egenskaper, klicka på "Hardware ", välj disken förbättras, klicka sedan på" Egenskaper ". I det nya fönstret, om det finns en knapp märkt" Ändra inställningar "klicka på den. När du har klickat det, eller om det inte var där, hitta "Politik"-fliken och välj det.  Om det finns ett alternativ rutan "Optimera för prestanda", välj det. I vissa fall kan detta alternativ vara nedtonade eller kanske inte existerar. I båda fallen, kryssa i rutan som börjar med "Aktivera skriva br caching . . . . "


  Om det finns en kryssruta märkt med antingen" Aktivera avancerad prestanda "eller" Stäng av Windows skriva-cache buffert spola på enheten, "du kan välja att göra det möjligt även för en extra prestandaökning. Detta kan leda till dataförlust om din dator plötsligt blir utan ström, dock anser vara så att enbart använda det här alternativet om du har batteribackup som på en bärbar dator.

  Solid State Drives (SSD) Endast


  1.
  använda ett operativsystem med TRIM-stöd.  En SSD prestanda kan försämras efter långvarig användning. Torka av SSD med specialverktyg kan återställa prestandan till det normala, men detta kräver att förlora all din data. TRIM-funktionen tillgänglig i de flesta SSD-enheter kan åtgärda detta problem och bibehålla prestanda under en lång period av användning.  Med 2010, endast Windows 7 och Linux-support TRIM.

  2.
  Hojta 20-procent ledigt utrymme.  Enligt AnandTech, vissa SSD controllers utnyttja ledigt utrymme på disken för att optimera prestanda. Om du lämnar minst 20 procent av köra gratis, kommer mest SSDs arbeta med maximal effektivitet.
  3.
  Inaktivera automatisk defragmentering.  SSD fungerar annorlunda från konventionella hårddiskar och behöver inte defragmenteras. Automatisk defragmentering på en SSD slits enheten och använder disk bandbredd som du kan behöva för dig själv.  I Windows Vista öppnar du "Start"-menyn och klicka på "datorn". Högerklicka på din SSD och klicka på "Egenskaper". Välj fliken "Verktyg" och klicka på "Defragmentera nu. " I "Diskdefragmenteraren" fönster, avmarkera "köra på ett schema," klicka "Okej. "  Windows 7 inaktiverar automatiskt disk defragmentera för SSD-enheter och Windows XP inte automatiskt defragmentera hårddiskar.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du låser kontrollpanelen på HP 4200

Relaterade artiklar


 • innebörden av sd-kort
 • hur man installerar en HP Deskjet 932 skrivare
 • hur man kan kontrollera en grafikdrivrutin i Ubuntu
 • en katt 5 vs en koaxialkabel
 • rensar eller radera minnen
 • hur man gör mac extern HD startbar
 • Avinstallera och installera om bluetooth på en Mac
 • typer av neutrondetektorer
 • information på SD-minneskort
 • hur man rengör ett tangentbord Toshiba Satellite