Dator > hur man bestämmer batteriets kondition i en Dell Latitude D830

 • hur man bestämmer batteriets kondition i en Dell Latitude D830


 • En Dell Latitude D830 är en laptop avsedd för de som använder eller köra avancerad grafik. Den bärbara datorn kan drivas med en nätadapter och ett eluttag, eller en bärbar dator batteri. Den laptop batteri befogenheter den bärbara datorn när den inte är ansluten till en AC adapter. Detta gör den bärbara datorn att bli bärbar och inte vara beroende av ett eluttag. Därför är det viktigt att bestämma batteriets kondition och om batteriet behöver bytas

  Du behöver:
  tvättsprit.
  Bomullspinne.
  Tyg.


  1.
  Stäng av datorn genom att trycka på "Power"-knappen. Ta bort nätadaptern.
  2.
  Vänd den bärbara datorn upp och ned och placera på en plan yta. Skjut batterispärren åt sidan och hålla den på plats med en hand. Använd andra handen för att svänga batteriet uppåt för borttagning. Släpp batterispärren.
  3.
  Undersök batteriet. Leta efter betydande stötar och bucklor på batteriets yta, och korrosion, dings eller tecken på skador på batteriet kontakter. Om skador observeras, bör batteriet bytas ut.
  4.
  Doppa en bomullstuss i tvättsprit. Rengör batteriets kontakter och batteriets kontakter viken med bomullspinne. Fukta en trasa med en liten mängd tvättsprit. Rengör batteri och batterifacket för att ta bort damm. Låt batteriet och batterifacket helt lufttorka.
  5.
  Placera batteriet tillbaka till Dell Latitude D830. Rikta batteriets kontakter och batterifacket, skjut batteriet på plats. Batteriet lås kommer att gå, att låsa batteriet på plats.
  6.
  Placera nätadaptern i den bärbara datorn. Låt adapter för att ladda upp batteriet i åtta timmar. Ta bort nätadaptern.
  7.
  Ta bort batteriet. Tryck på "Status"-knappen på baksidan av batteriet. Det finns fem lampor som indikerar hur laddat batteriet är. Om alla fem lampor tänds, indikerar det en full laddning, om inga lampor lyser, betyder det att batteriet inte kunde laddas. Alla fem lampor ska lysa efter en full laddning av batteriet. Allt lägre indikerar batteriet arbetar mindre effektivt. Om två lampor eller mindre är tända, bör batteriet bytas ut.
  8.
  Placera batteriet tillbaka till den bärbara datorn. Slå på strömmen. Låt datorn går på batteri tills batteriet är helt dör. Hur lång tid det tar från början till slut. Om batteriet dör i en timme eller mindre, så indikerar det batteriet arbetar mindre effektivt och batteriet bör bytas ut. Batteriet ska pågå i 1 1 /2 till 3 timmar beroende på systeminställningar, operativsystem och program som används.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:Inaktivera en mus på en dator

Relaterade artiklar


 • historien om Atari 8 bitars datorer
 • 512mb vs 1gb grafikkort
 • hur man gör en webbplats med hjälp av en Apple Mac
 • hur man ansluter en Logitech Cordless Keyboard
 • hur man ansluter en Logitech mus
 • hur man använder minne Kingston flash
 • hur man fyller Epson
 • hur kallt starta om LaserJet 4350
 • hur man fyller en HP 17 bläckpatron
 • Definitionen av ett trådlöst luft kort