Dator > hur du partitionerar hårddiskar

 • hur du partitionerar hårddiskar


 • Hårddisk partitionering hänvisar till att dela upp lagringsutrymme på en hårddisk i separata områden. När en hårddisk är partitionerad, är det ses som separata enheter, alla med olika enhetsbeteckning, av operativsystemet. Det är inte möjligt att partitionera en hårddisk och hålla din data intakt, så hårddisken måste delas upp innan den är formaterad och alla operativsystemet laddas. Microsoft Windows kan du partitionera en sekundär hårddisk med hjälp av ett verktyg som heter "Diskhantering", eller kan du använda "fdisk" att partitionera en hårddisk från en kommandotolk.

  Du behöver:
  servicemanual
  . Phillips skruvmejsel.

  Partitionering i Diskhantering


  1.
  Koppla ur strömkabeln från baksidan av datorn. Öppna datorns fall och installera den sekundära hårddisken i datorn. Om du har problem med att öppna datorns fall din dator servicemanual. Monteringsanvisningen varierar beroende på vilken typ av enhet och dator, men se till att hårddisken är inställd som en sekundär eller "slav"-enheten. Säkra sekundär hårddisk till fall med hjälp av stjärnskruvmejsel och skruvar som borde ha kommit med enheten. Avsluta ärendet och anslut nätsladden till datorn.
  2.
  Slå på datorn och låta operativsystemet att ladda. Klicka på "Start" knappen i det nedre vänstra hörnet av skärmen, sedan högerklicka på "Den här datorn" och välj "Hantera".
  3.
  Klicka på "Diskhantering" alternativ till vänster sida av skärmen och maximera fönstret Datorhantering.
  4.
  Högerklicka på den nya andra enheten i det nedre högra området på skärmen, klicka sedan på "Initiera disk. " Högerklicka på enheten igen och välj "Ny partition" för att starta partitionen guiden.
  5.
  Ange summan av hårddiskutrymme du vill tilldela den nya partitionen. Ange en enhetsbokstav för den partition du skapar. Klicka på "Nej" på frågan om du vill montera den nya partitionen som en katalog i en annan volym. Klicka på "OK" för att skapa den nya partitionen. Om du inte använder alla tillgängliga hårddiskutrymme för den nya partitionen, kan du högerklicka och välja "Ny partition" för att skapa ytterligare partitioner på hårddisken.

  Partitionering med fdisk


  1.
  Starta om datorn och tryck på "F8" tangenten medan du startar upp för att komma till starta alternativmenyn. Välj "Command Prompt" eller "felsäkert läge med kommandotolk" och tryck på "ENTER". Om inget operativsystem finns på enheten, skapa och använda en startdiskett för att få till en kommandotolk. En startdiskett hemsida finns tillgänglig på avdelningen Resurser nedan.
  2.
  Skriv in "fdisk" i kommandotolken för att starta FDISK programmet. Tryck på "Y" för att aktivera stort diskstöd.
  3.
  Använd tangentbordet för att välja alternativ tre. Markera och ta bort alla befintliga partitioner.
  4.
  Välj alternativet en att skapa en ny partition på hårddisken. För att använda den högsta ledigt utrymme för partitionen, tryck på "Y" och sedan "ENTER". Tryck på "N" för att skapa en partition av en viss storlek.
  5.
  Ange partitionens storlek i MB eller procent och tryck på "ENTER". Välj alternativet en gång till för att skapa ytterligare partitioner. Tryck på "ESC" för att avsluta FDISK.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur till återvinna förlorade bilder från ett överskrida SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man skriver ut på en USB-skrivare
 • Felsökning av HP Scanjet 7650
 • Hur du ser på en bärbar dator på en TV-skärm
 • HP Pavilion information
 • hur man kan förebygga hårddiskfel
 • hur man fyller hk D5460 bläckpatroner
 • hur man rengör en Microsoft-mus
 • tekniska specifikationerna för Acer m5105
 • vad du behöver för att bygga en gaming dator
 • hur man fyller en HP 17 bläckpatron