Dator > hur du lägger till en extra intern hårddisk

 • hur du lägger till en extra intern hårddisk


 • Med moderna ljud, video och foton tar mer och mer lagringsutrymme är det lätt att köra på utrymme på din dators hårddisk. Den goda nyheten är att du kan få mer utrymme utan att behöva köpa en ny dator. De flesta hemdatorer idag använder antingen en IDE-eller SATA-gränssnitt för hårddisken. Den typ av hårddisk du behöver bestäms av hårddiskens styrenhet på din dator. Se till att du köpa en extra hårddisk som är kompatibel med styrenheten på datorn. SATA-enheter blev vanliga omkring 2003, så det är troligt att en dator köpt efter denna tidpunkt kommer att ha en SATA-hårddisk.

  Du behöver:
  Cross-skruvmejsel
  . Anti-statisk armband.
  Nål-tång.


  1.
  Säkerhetskopiera alla viktiga filer på datorn. Spara dem till en extern hårddisk eller en optisk skiva som CD-ROM-eller DVD-ROM.
  2.
  Stäng av din dator och dra ur sladden ur väggen. Vänta minst en minut innan du öppnar höljet (det finns kondensatorer i systemet som kan hålla ström även när datorn är avstängd). Använd skruvmejsel för att ta bort skruvarna som håller i ärendet. Ta fallet.
  3.
  Fast klämman på din anti-statiskt armband till metall till datorns hölje. Placera bandet runt handleden. Detta kommer att hindra dig från att fullgöra statisk till datorn och skadar kretsar. Även en liten urladdning kan orsaka skador.
  4.
  Ta bort den nya hårddisken från sin antistatiska påse. Titta in i ärendet för att se var den nya hårddisken kommer att passa. Du kommer att se den aktuella hårddisken med ett band kabel och en strömkabel kommer ut på baksidan. Extra hårddisk tider är oftast alldeles intill den nuvarande hårddisken. Testa passa den nya hårddisken i ledigt uttag. Rada upp hålen i metall skenor med hål i sidorna på hårddisken fallet. Testa att se att makt och bandkablarna kommer att nå (det ska vara extra kablar i datorn fall eller kablar medföljer den nya hårddisken eller båda).
  5.
  Ställ byglarna på din hårddisk om du har en IDE-disk (oftast en dator som gjordes före 2003). Nyare SATA-diskar behöver inte det här steget. Konsultera handboken som följde med din nya IDE-hårddisk för att se hur man ställer hoppare att indikera detta är en slav hårddisk. Din aktuella enheten ställs in som master. Använd nåltång att försiktigt ta bort bygeln och sedan flytta den enligt diagrammet i manualen och pressa ner den. Var noga med att inte böja stiften.
  6.
  Skruva stöd skruvarna som håller hårddisken på plats. Dra inte åt skruvarna, de ska bara sitta tätt
  7
  Anslut flatkabeln till den breda porten på baksidan av hårddisken. . . Den nya SATA-kablar är knappat så att du bara kan koppla in dem på rätt sätt. Om du har en IDE-hårddisk, titta på kabeln för att se om det finns en tom plats och linje som med de saknade stift på baksidan av hårddisken. Rada upp kabeln rakt och i nivå med baksidan av enheten och trycka ned den i. Försök att inte vridmomentet till den ena eller den andra, eftersom detta kan böja stiften.
  8.
  Anslut strömkabeln på baksidan av hårddisken. Se till att den sitter ordentligt fast.
  9.
  Avsluta ärendet och ersätta skruvar. Anslut datorn igen och slå på den. Windows ska automatiskt känna av ny hårddisk, och om det är en SATA-enhet kommer det förmodligen redan att formateras. Om du har en IDE-hårddisk måste du formatera den. I Windows klickar du på "Start" och klicka på "Den här datorn" och leta efter en extra hårddisk. Din gamla enheten bör märkas "C:" och de nya enheten kan vara "E:" eller "F:" beroende på hur många optiska enheter som du har. Högerklicka på den nya enheten och välj "Format" och följ sedan instruktionerna för att formatera enheten. Se till att du väljer den nya hårddisken som Formatering raderar alla data på en hårddisk.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du lägger till en antenn till en Dell Wireless Notebook Adapter

Relaterade artiklar


 • hur du kan få ett minneskort i en Dell XP-dator
 • Hur man laddar ner en fil till en diskett
 • historia pekskärmsteknik
 • hur du kopierar en cd till bärbara medier
 • hur du tar bort drivrutinerna till bildskärmen
 • hur du aktiverar bärbara högtalare
 • hur du använder HP LaserJet-skrivare P2015-serien
 • hur du formaterar ett 4GB microSD-kort
 • hur dual boot XP & Vista när XP installeras först
 • hur man gör en extern USB-hårddisk bootbar