Dator > hur du installerar en dell laptop hårddisk

 • hur du installerar en dell laptop hårddisk


 • Din Dell laptop innehåller en hårddisk som lagrar information såsom operativsystem, drivrutiner, filer och mappar. Om din hårddisk går sönder eller du vill uppgradera enheten, måste du ta bort den gamla hårddisken och installera en ny. Dells bärbara datorer kommer i en rad modeller med ett brett utbud av maskinvarukonfigurationer. Det första steget för att installera en bärbar hårddisk är att ladda ner passande servicebok för din bärbara dator, som finns på Dells supportwebbplats

  Du behöver:.
  Liten Phillips skruvmejsel.


  1.
  Klicka på "Dell Support Manualer" i avsnittet Resurser. Klicka på "Välj modell"-knappen. Klicka på "laptop" alternativ under "Välj produkt Familj" rubrik. Välj en produktlinje och modellnummer, klicka sedan på "Bekräfta".
  2.
  Välj språk och klicka på "Visa" bredvid "Service Manual" under " HTML-dokument "rubrik.
  3.
  Klicka hårddisken länk för att få upp hårddisken borttagning och installation steg för din laptop. Du kanske vill skriva ut hårddisken instruktion sida (or) ut på en skrivare som referens när du byter hårddisken.
  4.
  Stäng av din bärbara dator och stänger bildskärmen. Docka av datorn om den är ansluten till en dockningsstation. Ta bort alla PC-kort som är installerade. Koppla din bärbara dator från eluttaget och ta bort batteriet. Dra ut eventuella kablar i din bärbara dator. Ta bort extraljus batterierna och all kringutrustning som är ansluten till din bärbara dator, till exempel flash-enheter, USB-enheter etc. Vänd den bärbara datorn över så du kan komma panelerna på undersidan.
  5.
  Använd tjänsten manualen för att lokalisera skruvarna som håller hårddisken på plats eller sätta fast hård panel enheten tillgång för ärendet. Ta bort dessa skruvar med liten Phillips skruvmejsel. Lägg undan luckan, om tillämpligt.
  6.
  Skjut hårddisken ur den bärbara eller använd dra fliken för att lyfta din hårddisk ur enheten kaviteten. Rådgör med din service manual för exakt avlägsnandet. Ta ut hårddisken från alla boende och ställ åt sidan.
  7.
  Placera den nya hårddisken i enheten boende, om tillämpligt. Byt ut enheten i maskinen genom att vända på stegen du tog bort den. Använd fast, jämnt tryck när enheten sätter in och se till att enheten anslutningsstift linje upp ordentligt och ingenting har skadats.
  8.
  Byt rensluckor, byt sedan ut skruvarna avlägsnats i steg 5. Anslut den bärbara datorn i och byta ut batterier, kringutrustning och kablar som var ansluten. Vänd den bärbara datorn tillbaka över och öppna skärmen.
  9.
  Tryck på strömbrytaren för att starta upp den bärbara datorn. Om hårddisken har installerats korrekt, då det bör kunna påvisas i systemets BIOS. Rådgör med din tjänst för information om tillgång till BIOS.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur du infogar en bläckpatron till en Lexmark skrivare

Relaterade artiklar


 • hur man kopierar från en flash-enhet till Linux
 • hur du installerar en dell laptop hårddisk
 • hur man fyller en HP 15 bläckpatron
 • Varför är min dator som kör mycket långsamt?
 • hur du ansluter en skrivare till en IBM Thinkpad X31
 • hur du ställer in ett LAN hemma med en D-Link Ethernet Broadband Router
 • hur man hittar en pc grafikkort
 • hur man byter en bläckpatron på Epson RX500
 • hur man hämtar ett SD-kort
 • hur man rengör fläkten i min dator