Dator > hur man skyddar en stationär PC

 • hur man skyddar en stationär PC


 • Persondatorn spelar en mycket större roll i människors liv än tidigare. Teknologiska framsteg har vänt hemdatorer i virtuella kontor och hem nöjesdistrikt. Tyvärr har de faror till datorer blivit mer avancerade som virus, spionprogram och andra skadliga program stjäla information från en personlig system och även inaktivera datorn helt. Skydda en stationär dator kan göras med en del förberedelser och flit

  Du behöver:. .
  Anti-malware program
  Extern hårddisk.


  1.
  Installera ett anti-malware program. Virus och spionprogram är destruktiva och ju förr de befinner sig, desto lättare är de att ta bort. Säkerhetsprogram är nödvändigt att hålla din hårddisk från att skadas av skadliga program. Det finns ett antal anti-virus och spionprogram skydd på marknaden som Norton, AVG, Avira och Ad-Aware.
  2.
  Uppdatera ditt säkerhetsprogram regelbundet och söka igenom datorn minst en gång i veckan. Allt som krävs är en skadad hemsida för att infektera din dator och nya virus släpps varje dag, vilket gör att ha den senaste virusdefinitionerna i ditt program scanner en nödvändighet. Veckans skanningar kan upptäcka och ta bort skadlig kod innan den kan orsaka mycket skada.
  3.
  Utöva en säker Internet vanor. Öppna aldrig en bifogad fil från någon om du inte vet exakt vem som skickar det och du väntar filen. Även då skanna det med ditt säkerhetsprogram innan du öppnar den. Undvik okända webbplatser. Pornografi och fildelning platser är kända för att ha många olika spionprogram och program virus. Om datorn startar hoppa till en webbplats utan att du säga till den att, säga upp din Internet-anslutning och köra ditt antivirusprogram.
  4.
  Säkerhetskopiera alla viktiga filer till en extern hårddisk. Detta kommer att skydda dina data i händelse av datorn skada eller stöld. Uppdatera hårddisk en gång i veckan för att se till att den har alla de mest up-to-date information.
  5.
  Lösenordsskydda alla viktiga filer för att förhindra obehöriga från att komma åt dem när du inte är med. Använd olika lösenord för alla dina konton så ett lösenord inte kan kompromissa dem alla.
  6.
  Säkra rum eller byggnad datorn lagras i. Stationära datorer är mer stationära än bärbara datorer och är oftast permanent hålls i en enda plats. Se till att platsen är skyddad mot skadegörelse eller stöld genom att låsa alla dörrar och fönster och använder ett säkerhetssystem om en sådan är tillgänglig när du inte är i närheten.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:Hur man monterar en HP TouchSmart dator till en vägg

Relaterade artiklar


 • hur man rengör en logictech styrkulemus
 • hur man skapar webbplatssamling i SharePoint Server 2007
 • hur du överför data från datorn till ett microSD kort
 • hur du tar bort en hårddisk från en Dell Inspiron laptop
 • hur man startar upp att BIOS på ett ASUS
 • hur du återvinner toner flaskor
 • hur du kan få en mini SD-kort i en adapter
 • bildskärmen kommer inte att komma ut ur viloläge
 • Hur du manuellt mata ut en dvd från en bärbar dator
 • hur man uppgraderar en M1210 hårddisk