Dator > hur man öppnar en dator disk på en Mac

  • hur man öppnar en dator disk på en Mac


  • Till skillnad från den Windows-baserade datorer har Apple Macintosh lite svårigheter inte bara läsa en Windows-skapade diskett, CD eller hårddisk. Ingenjörerna designat plattform att arbeta med andra system, speciellt att veta att de flesta av världens persondatorer använder Windows operativsystem. Användarvänlighet på Mac omfattar läsning medier som skapats för andra plattformar

    Du behöver:. .
    Extern diskettstation
    USB-eller FireWire-kabel.


    1.
    Sätt in diskett eller cd i rätt enhet på Mac. Om du använder en nyare Mac, kommer ingen diskettenhet finns inom datorn, så du behöver en USB-eller FireWire extern diskettenhet. För CD,. Bara in den i Mac optiska enhet.
    2
    Anslut den externa Windows-baserade PC hårddisk via USB eller FireWire i en av de öppna portarna om du behöver att läsa denna typ av skiva, slå sedan på Macintosh, följt av att vrida på hårddisken.
    3.
    Leta efter ikonen för att visas på Mac-skrivbordet, även känd som Finder. Oavsett om du sätter in en diskett, CD-skiva eller ansluta en extern hårddisk, kommer Mac känna igen den och producera dess ikon på skrivbordet.
    4.
    Dubbelklicka på din hårddisk ikon med musen. Detta kommer att öppna någon disk, fil eller program på en Mac. Även om skivan har formateringsinformation för Windows, Mac fortfarande kommer att läsa informationen.
    5.
    Seek lämpliga filer du behöver i nytt Finder-fönster som visas när du dubbelklickar på ikonen. När du formaterar en disk Windows eller Mac, skapar systemet filerna att tala om för datorn disken hör till det systemet. På Mac diskar, kommer dessa att vara osynlig. Men när du öppnar en dator disk på Mac, kommer du att se alla dessa filer. Alla filer som är specifika för diskens formatering öppnas inte på Mac. Kommer dock datafiler som t. ex. filer ordbehandling, ljud och bildfiler alla vara tillgängliga för dig.
    6.
    Flytta filer du behöver i en mapp på Mac. Medan Mac kommer att läsa Windows-baserade hårddiskar är det inte en bra idé att flytta filer fram och tillbaka mellan dem för mycket eftersom detta kan orsaka disk korruption. Windows använder inte samma hierarkiska filsystem eller HFS som Mac, så flytta filer fram och tillbaka en hel del kan förvirra systemfiler på hårddisken. Detta problem påverkar inte informationen på ett icke-skrivbart medium, t. ex. en CD.


Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man ansluter en Logitech Cordless Keyboard





Relaterade artiklar


  • skäl att använda musmattor
  • hur du ställer in en scanner till datorn
  • Felsökning av en dator mikrofon
  • hur man torka av flash-enhet
  • hur du automatiskt säkerhetskopiera en bärbar hårddisk
  • hur du tar bort dvd manuellt i en PowerBook G4
  • Hur man testar Inspiron 6400 batteritid
  • min nya laptop batteri laddas inte
  • hur du tar bort bläck märken från en platt bildskärm
  • hur man rengör kylfläkten på en PowerBook G4