Dator > hur man donera gamla datordelar

 • hur man donera gamla datordelar


 • Gamla datordelar innehåller ofta farliga material såsom bly eller kvicksilver. Dessa hör inte hemma på deponier, men fungerande dator delar kan ha ytterligare värde för återanvändning. Earth911 konstaterar att under fem procent av begagnade datorer doneras till skolor och välgörenhetsorganisationer. Inte bara donera ger dig en skattelättnad, kan det vara ett miljömässigt och socialt ansvarsfullt sätt att bli av med gammal dator, skrivare, bildskärm eller annan dator del utan att lägga giftiga kemikalier till deponi

  Du behöver:.
  Tack trasa.
  Plastpåsar.


  1.
  Torka din dator delar med ett slag trasa för att avlägsna damm och skräp, som en artighet till de som får din vann dator.

  2.
  Samla underordnad objekt i en säck så den nya användaren kan få ut det mesta av donationen. Inkludera bruksanvisningar för program, skivor programvara, sladdar och annan utrustning som kan hjälpa den nya användaren att bättre utnyttja datorns delar. Till exempel, om du donera en bildskärm ingår kabel för att ansluta bildskärmen till datorn.
  3.
  i närheten Hitta datorprogram donation genom att sätta ditt postnummer i e-Cykling katalog (se Resurser). Sin databas kommer att återvända datordelar donation och återvinningsprogram nära dig. Som datorer med Orsaker anteckningar, mest behöver omfatta bärbara och stationära datorer fem år gamla (eller mindre), 17-tums bildskärmar, tangentbord, möss och andra tillbehör.
  4.
  Ring matcha program och fråga om de behöver den typ av utrustning du vill donera. Fråga vad som händer med donerade utrustning, som Tree Hugger råder, inte skänka pengar till ett program som inte kan berätta vad som händer med donerade delar. Fråga om du kan donera arbetar såväl som icke-arbetande utrustning om du har brutit datordelar. Vissa organisationer test och renovera innan de ger utrustningen till nya användare. Om du hittar en matchning, fråga när du kan släppa av produkterna eller om de kan plocka de delar upp.
  5.
  Kolla med ditt lokala bibliotek och skola i din kommun för att se om de behöver dator delar. Med lokal donation kan du släppa av objekt i ditt samhälle och det är ofta lättare än att köra till andra program. Om matchande datorprogram donation nära dig behöver inte den utrustning du har, lokala skolor eller bibliotek kan.
  6.
  Skicka din gamla dator delar till ett nationellt program, till exempel de som rekommenderas av Earth911 eller Environmental Protection Agency (se Resurser). Du måste paketera datordelar i en låda och skicka dem till organisationen av ditt val, men detta är ett bra alternativ bör de lokala programmen inte har någon användning för din utrustning.
  7.

  Lägg alla datordelar i en plastpåse för donation och därmed säkerställer att inga delar vilse.
  8.
  Kör den gamla datordelar till en drop-off plats, antingen på en lokal dator donation ideella, lokala bibliotek eller lokala skolan. Be om ett kvitto för skatt så att du kan dra av denna donation från din skatt.

  Tips och varningar


 • Radera personliga data från din dator om du donerar en bärbar dator eller PC med datordelar.

Previous:hur du ställer in automatisk avstängning läge på mac laptop Next:hur man hämtar filer från ett SD-kort

Relaterade artiklar


 • hur man kan kontrollera min laptop batteri
 • hur man upptäcker grafikkort
 • felsökning av en bärbar dator batteri som är på 0%, och inte laddning
 • hur man uppgraderar en mac-hårddisk
 • hur du tar bort ett virus från ett USB-minne
 • hur du säkerhetskopierar hela min dator
 • hur man kan spara en låt till ett åkverk
 • hur man konfigurerar Cisco-routrar för DSL
 • hur du döljer filer på ett USB-minne så att de inte kan ses
 • Varför min datorns klocka kör långsamt?